Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Bombát találtak a Dunában a Margitszigetnél

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Világháborús robbanótesteket találtak a Dunában Budapesten, a Margitszigetnél – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész és hadihajós ezred pénteken.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltó búvárai kiképző merülésük során találtak rá a feltételezett robbanótestekre a Dunában.

Az eszközök helyzetét megjelölték a mederben, így a honvédség tűzszerész búvárai könnyen meg is találták azokat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy 152 milliméter átmérőjű szovjet betonromboló gránátot és egy 82 milliméteres, szintén szovjet gyártmányú aknavetőgránátot emeltek ki a folyóból kedden.

A világháborús robbanótesteket elszállították és még aznap megsemmisítették a tűzszerészek – közölték.

Legutóbb júliusban találtak bombát Csepelnél. Akkor lezárták a Rákóczi híd – Soroksári út – Földváry utca meghosszabbított vonalát a Duna irányába – Weisz Manfréd úton található üzemanyag töltő állomást, a Csepel sziget – Kopaszi gát közötti területet, valamint a Duna ezen szakaszát.

Márciusban írtunk arról, hogy egy óriási II. Világháborús bomba miatt szinte a teljes Tabánt kiürítették. Februárban pedig Ferencvárosban került elő egy háborús robbanószerkezet.

Kísért a múlt

Már 75 évvel ezelőtt véget ért a II. Világháború, mégis szinte hetente kerülnek elő robbanószerkezetek a földből. Korábban Budafokon is óriásbombát találtak. Nemrég a Dunából emeltek ki robbanótesteket, alig két éve pedig az egyik biatorbágyi óvoda udvarából kerültek elő halálos robbanószerek.

Kiemelt kép: illusztráció, forrás: MTI

Exit mobile version