Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Détár Enikő és Rékasi Károly lázadó fia Zsigmond, segítséget kapott Budakeszin

Nem kell itt az embereket félteni, akinek van pénze 100 milliós házra, az ki tud fizetni 500 ezer forintot egy rendes útra – hangzott el Budakeszin a Szász utcában, ahol egyszer csak megjelent Détár Enikő és fia Rékasi Zsigmond is, aki egy időben közéleti aktivitása miatt sokat szerepelt a hírekben.

Rékasi Zsigmond legutóbb akkor volt reflektorfényben, amikor a Széll Kálmán téren egy banda bántalmazott egy lányt és ő a segítségére sietett. Most Budakeszin az útfelújítás kapcsán állt a kamerák elé. Az alábbi videóban 20 pásodperctől látható.

Pocsék állapotban van Budakeszin a Szász utca, a lakók arra panaszkodnak, hogy tengelytörés fenyegeti az autójukat. Most az önkormányzat beaszfaltozta a kátyúkat, de a helyszínen terepszemlét tartó polgármester, Győri Ottilia szerint ez nem lesz ez hosszú ideig tartó megoldás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az aszfaltozás közben előkerült a környéken élő Détár Enikő és fia Rékasi Zsigmond, aki elmondta, hogy ő ugyan gyalog jár és bakancsban, de kétségtelen, hogy nagy segítség az út felújítása.

Nem kell itt az embereket félteni, akinek van pénze 80-100 milliós házra, az ki tud fizetni 500 ezer forintot egy rendes útra – mondta a polgármesternek a helyszínen egy környéken élő asszony.

Győri Ottilia erre válaszul elmondta, hogy az önkormányzatnak fél éve van egy olyan programja, hogy amennyiben a lakók vállalják, hogy kifizetik az útépítés költségeinek a felét, akkor a másik felét hozzáteszi az önkormányzat.

Erre azonnal az a kérdés hangzott el, hogy mit tegyenek azokkal a lakókkal, akik egy vasat sem akarnak a közösbe adni, azonban használni fogják majd az új utat.

A polgármesternek erre az volt a válasza, hogy segítenek megértetni a lakókkal a helyzetet és azt is el tudja képzelni, hogy az utcában élők az önkormányzattal közösen egy társulás keretében csináltatják meg az utcát – mondta Győri Ottilia.

Hasznos lehet a társulási forma

Egy társulás esetében a nem fizető lakóktól is bizonyos körülmények között behajtható lehet az útépítés rájuk eső költsége, de ehhez az kell, hogy az utcában élők többsége biztosan részt vegyen a projektben.

Kiemelt kép: Rékasi Zsigmond – Forrás: Facebook/Győri Ottilia

Exit mobile version