Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Doktornő, nem tudná elintézni, hogy ne kelljen bevonulnom a börtönbe? De, 200 ezerért nagyon szívesen” – őrizetbe vettek egy budapesti doktornőt, aki évek óta hamis igazolásokkal kereskedett

Őrizetbe vettek egy budapesti orvost, miután 200 ezer forintért állított ki többször hamis igazolást elítélteknek, hogy azok később kezdhessék meg büntetésüket. Férjének pedig azt intézte el, hogy a reintegrációs őrizetét Veszprém megyében töltse, mert Balatonfüreden állt a yachtjuk.

Kihallgatták a doktornőt

A 63 éves orvosnőt 2021 nyarán már kihallgatták, a megbízhatósági vizsgálaton megbukva, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntettével gyanúsították meg. A rendőrök már akkor gyanították, nem elszigetelt esetről lehetett szó. Az eltelt hónapokban végzett nyomozói munka megerősítette az üzletszerűségre vonatkozó gyanújukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogták a nőt

A rendőrök hónapok óta nyomozta, április 26-án pedig el is fogták a doktornőt. Az asszony budapesti otthonában a rendőrök adathordozókat, telekommunikációs eszközöket, iratokat, banki iratokat, betegdokumentációs feljegyzéseket, valamint két személygépkocsit lefoglaltak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A társánál is házkutatást tartottak

Az asszony tevékenységében közreműködő 51 éves társa lakásán is folyt kutatás. A rendőrök onnan sem távoztak üres kézzel, pénz, telefonok, adathordozók és 5,4 millió forint került a bűnjelkamrába.

A házkutatás során készült felvétel

Forrás: police.hu

Hamis kórlapok

A gyanú szerint a doktornő legalább öt alkalommal, alkalmanként 200 ezer forintért cserébe intézett egyik „ügyfelének” valós tünetek nélküli, hamis kórjelentést. A kiállított igazolás alapján az „ügyfél” halasztást kapott szabadságvesztése letöltésére, magyarán nem kellett büntetés-végrehajtási intézetbe vonulnia. Ugyanez az ember a bírósághoz benyújtott halasztási kérelmek alátámasztása érdekében kiállított orvosi igazolásokért is fizetett 500 ezer forintot.

Drága ajándékot is elfogadott

Akadt olyan is, aki bírósági tárgyalásán nem akart megjelenni, ezt a doktornő egy több százezer forintos mobiltelefonért, illetve 200 ezer forintért cserébe igazolta le.

Férje is részesült a doktornő kapcsolataiból

Volt, akitől nem fogadott el egy fillért sem: szintén orvos végzettségű férjének egy állítólagos egészségügyi tudományos kutatás címén azt intézte el, hogy reintegrációs őrizetét lakóhelyén túl Veszprém megyére is kiterjessze a bíróság, tekintve, hogy jachtjuk Balatonfüreden horgonyzott.

Vitték a borítékot a kórházba

Jelenleg 11 olyan emberről van a rendőröknek tudomása, akik rendszeresen fizettek neki azért, hogy papíron kórházban ápoltként szerepeljenek, persze az intézménybe csak akkor tették be a lábukat, amikor egy újabb időszakra kellett az igazolás, és vitték a borítékot.

25 ezer volt egy igazolás

Alkalmanként 25 ezer forint cserélt gazdát egy-egy ilyen igazolásért, volt, aki tízszer élt ezzel a lehetőséggel, összességében ezzel 1 millió forint vándorolt a köpenyzsebbe.

A munkatársa hozta az „ügyfeleket”

Az „ügyfeleket” a doktornő munkatársa verbuválta, általában őt keresték meg előzetesen a hamis orvosi igazolásokat igénylők. Kérdéseivel felmérte az általános állapotot, esetleges alapbetegségeket, mivel azok hiánya felnyomta az árat. Az 51 éves férfi „beárazta” a pácienseket, majd összehozta a gyorsan lezajló találkozókat, munkájáért alkalmanként 5-20 ezer forintban részesült.

Több 10 milliót kereshettek

A Pest megyei gazdaságvédelmi nyomozóknak vannak olyan információik, amelyek arra utalnak, hogy a doktornő és társa ténykedése nem 2017-ben, hanem évekkel azelőtt kezdődött. Ennek tükrében a jövőben bővülhet az esetszám, illetve több tízmillió forintra gyarapodhat a bűnös úton szerzett, illegális bevétel összege.

Őrizetbe vették a doktornőt

A 63 éves doktornő ellen üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya. Az őrizetbe vett asszony letartóztatását kezdeményezték, az ügyészség pedig egyetértett a személyi szabadság legszigorúbb korlátozásával, amelyről a bíróság hivatott dönteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az orvos elfogásáról a rendőrség közé tette ezt a videót

Kiemelt kép: a doktornő elfogása – Forrás: police.hu

Exit mobile version