Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Dráma karácsonykor: egy egyhónapos csecsemő életéért küzdöttek a mentősök. A baba nem kapott levegőt, édesanyja pedig pánikba esett

Karácsony első napján szorult segítségre egy család, miután az egyhónapos kislány fulladozni kezdett, anyukája pedig pánikrohamot kapott emiatt.

Anya és lánya maradt otthon

A férfi és nagyobb gyermek nem volt otthon, amikor a baj történt: a családfő december 25-én a fiával ketten elmentek a rokonokhoz vendégségbe, felesége az 1 hónapos lányukkal otthon maradt, mivel náthás tünetei voltak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fulladozni kezdett a kislány

Körülbelül 13 óra után elkezdett a kislány fulladozni, az anya pedig emiatt pánikrohamot kapott és elkezdett kiabálni, hogy valaki segítsen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy ápolónő is segített

Szerencséjük volt: az utcán lévő emberek és szomszédok rohantak át a rémült asszonyhoz, és volt köztük egy idegen hölgy, egy ápolónő, aki szakszerűen segített, hogy a kislány újra levegőt kapjon.

Megérkeztek a mentők is

Eközben értesítették a mentőket, akik perceken belül helyszínre érkeztek és szakszerűen megvizsgálták a picit.

Nagyobb baj nem történt

Nagyobb baja nem lett a kicsinek, így nem vitték be a kórházba, de megnyugtatták az anyukát, hogy minden rendben van és ha továbbiakban gond lenne, akkor ismét jönnek segíteni.

Szívmelengető sorok

Az apuka a történtek után egy levélben köszönte meg a mentősök odaadó munkáját. Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon osztotta meg a levél szívmelengető sorait.

„Jó volt hallani a feleségemet”

„Tudom, hogy csak a munkájukat végzik, de annyira jó volt hallani feleségemet, hogy milyen jó munkát végeztek, ezt nem tudom másképp megköszönni. Kívánok minél kevesebb munkát, illetve erőben, gazdagságban Boldog Új Évet!” – olvasható a bejegyzésben.

Meghalt egy csecsemő

A Budaestkörnyéke.hu is írt arról, hogy meghalt egy csecsemő Veszprémben. A deltahirek.hu egyik olvasója jelezte, hogy a Tüzér utcában mentőhelikopter szállt le. Mint kiderült, egy kéthónapos kislányhoz érkeztek nagy erőkkel a mentők.  

Több mentőegység érkezett

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a csecsemőhöz mentőautókat és mentőhelikoptert is riasztottak, de sajnos az életét nem lehetett megmenteni.

Nem sikerült az újraélesztés

Az Országos Mentőszolgálat azt is közölte, hogy a helyszínre riasztott mentőegységek egy újraélesztésben vettek részt, mely sajnos a hosszas kísérlet ellenére sikertelenül zárult. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version