Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Egy év alatt 460-an haltak meg közúti balesetben, miközben egy hét alatt 606 ember halt meg koronavírus-fertőzésben” – sokkoló adatokkal buzdít oltásra az orvosi kamara

Sokkoló adatokkal próbálja rávenni az oltásra és a maszkviselése a lakosságot a Magyar Orvosi Kamara. A szervezet a közúti balesetben elhunytak és a vírus áldozatainak száma között szemlélteti a különbséget.

Oltásfelvételre buzdítanak

A Magyar Orvosi Kamara kedden délután a Facebook-oldalán két tényállítást egymás mellé helyezve buzdított a koronavírus elleni vakcina felvételére és a maszkviselésre.

Sokkoló adatok

A posztban a közúti balesetben elhunytak és a vírus áldozatainak száma között szemléltetik a különbséget, azt írják: „tavaly az egész év során 460 ember vesztette életét közúti balesetben, az elmúlt egy héten pedig 606 ember halt bele koronavírus-fertőzésbe”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A MOK üzenetet

A Magyar Orvosi Kamata azt kéri mindenkitől, vegye fel az oltást, viseljen maszkot és vigyázzon magára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több mint 31 ezren haltak meg

Magyarországon a járvány kezdete óta 31 521 beteg hunyt el a koronavírus szövődményei miatt. Csak hétfőn 123 fertőzött halt meg. Az utóbbi napokban naponta több mint 4 ezer új beteget igazoltak.  

Ennyien oltották be magukat

A beoltottak száma 5 977 908 fő, közülük 5 757 501 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 397 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.  A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. 

Nem kell regisztrálni

Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik – írja a koronavirus.gov.hu.

Oltatlanok szabályozása

Zacher Gábor szerint további járványügyi korlátozásokra van szükség, hogy legyenek olyan szabályok, amelyek csak az oltatlanokra érvényesek. Erre azért is lenne szükség, mert „a kormány, mint Poncius Pilátus, mosta kezeit azzal, hogy a munkaadókra dobta át a kötelező oltás felelősségét”.

„Bedőlt a világ”

Bár az orvos egyetért Orbán Viktorral abban, hogy az oltás a leghatékonyabb védekezési módszer, szerinte „bedőlt a világ” akkor, amikor a miniszterelnök azt mondta, mindenkit meggyógyítanak. Hogyan számol el 32 ezer halálesettel ezután a kormány?  – tette fel a kérdést a hatvani kórház főorvosa.

Kisebb gyerekek oltása

A toxikológus szerint az oltásellenesekkel beszélni olyan, mint „lóval kártyázni”, mert akit a szakmai érvek nem érdekelnek, arra képtelenség hatni. Pedig szerinte a történelemben kevés vakcinát vizsgáltak át annyira, mint például a Pfizer oltásait, és itthon is születhetnének olyan döntések, amelyek akár a kisebb gyerekek oltását is engedélyezik, de szerinte a tiszti főorvos és körei nem lépnek az ügyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Covid osztály a Városmajori Szívklinikán – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila

Exit mobile version