Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Két év hat hónapra börtönre ítélhetik Berki Krisztiánt

Berki Krisztián

Berki Krisztián

Kétszeri halasztás után pénteken bíróság elé állt Berki Krisztián, akit az ügyészség közúti veszélyeztetéssel vádol egy 2018-as büntetőfékezés miatt. A vádhatóság azért is kért letöltendő büntetést a celebre, mert Berki Krisztián a büntetőfékezésével egy menetrend szerinti járat utasait veszélyeztette a 3. kerületben.

Elítélték

Mint ismert, Berki Krisztián ma bíróság elé állt egy 2018-as büntetőfékezési ügye miatt. A vád szerint ugyanis Berki 2018. március 17-én Budapest 3. kerületében, a Pünkösdfürdő utcában megelőzött egy buszt, majd a jármű előtt fékezni kezdett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeütköztek

Berki Krisztián büntetőfékezése miatt a menetrend szerinti járat nem tudott időben megállni, és a busz összeütközött a celeb autójával. Az autóbusz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Előre repültek az utasok

Berki Krisztián végig azt állította, hogy ő semmilyen szabályszegést nem követett el, pedig az ügyészség még egy videót is közzétett a veszélyes fékezéséről. A büntetőfékezés miatt a busz utasai előreestek, a busz pedig belecsapódott Berki autójába. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Nem haladt a tárgyalás

Berki Krisztián ügyében egyébként a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon előkészítő ülést tűztek ki  április 22-re, azonban a tárgyalás végül elmaradt, mert Berki koronavírustesztje pozitív lett. Május 14-re tűzték ki a pótlást, azonban a tárgyalás a kifogásai miatt gyorsan véget ért. Berki akkor azt mondta, hogy nem tudta átvenni a vádiratot, és mivel egyébként is más védi, ezért nem tudott felkészülni időben – írja az Index.

Újabb tárgyalás következett

Június 4-re újabb tárgyalást tűztek ki, miután az előkészítő ülést berekesztették. Berki Krisztián közben a bíróságon megtudta, hogy a baleset sértettje polgári jogi igényt is benyújtott.

2 év 6 hónap

Berki ezúttal sem járult hozzá, hogy róla kép készülhessen, ezért a tárgyalás a vád ismertetésével indult. Az ügyészség közölte, hogy amennyiben Berki elismeri a bűnösségét, akkor 2 év 6 hónap szabadságvesztést indítványoznak az ügyben, és a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetnék feltételesen szabadlábra. Ezenlkívül három évre eltiltanák a vezetéstől is.

Nem ismeri el a felelősséget

A tárgyaláson Berki Krisztián elmondta, hogy megértette a vádakat, de nem tartja magát bűnösnek. Mivel nem ismerte be a bűnösségét, ezért megtartják a tárgyalást, és később bizonyítási eljárással folytatódik az ügy.

Igazságügyi szakértőt is meghallgatnának

Berki Krisztián ügyvédje tanúként kérte beidézni azt a férfit, aki tudná igazolni a celeb közlekedési szándékát, valamint egy igazságügyi szakértőt is meghallgatnának. Ezenkívül kérték a kamerafelvételt is, továbbá tanúként beidéznék Berki Krisztián feleségét, Mazsit is, aki szintén ott volt a büntetőfékezésnél.

Visszakérte a jogsiját

A tárgyaláson Berki Krisztián ügyvédje kérte, hogy védence visszakaphassa az A-kategóriás jogosítványát. Az ügyész ennek visszautasítását javasolta, mivel Berki tavaly már egyszer jogsi nélkül vezetett, és emiatt szabálysértési eljárás is indult ellene. A bíróság kimondta, hogy mivel a tavalyi eset miatt 12 hónapra bevonták a jogsiját, ezért nem kaphatja vissza a vezetői engedélyét. Berki ezt tudomásul vette. A tárgyalás július közepén folytatódik a tanúk és a szakértők meghallgatásával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: tv2.hu

Exit mobile version