Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Elkészült az európai fürdők rangsora, egy agglomerációs strand is rossz minősítést kapott

Az európai fürdőhelyek 95 százaléka megfelelt az uniós jogszabályokban megállapított minőségi minimumkövetelményeknek. Magyarországon 257 fürdőhelyet ellenőriztek, a strandok többsége teljesítette a minimumkövetelményeket, de az agglomerációban is találtak olyan strandot, ahol rossznak bizonyult a víz minősége.

Magyarország eredményében szerepet játszhat, hogy a jelentés megállapításai szerint a tengerparti fürdőhelyek vízminősége átlagosan jobb, mint a szárazföldi területeken találhatóké.

Magyarországon tíz fürdőhelyen, azaz a vizsgált fürdőhelyek 3,9 százaléka esetében bizonyult rossznak a vízminőség, szemben a 2018-ban mért 3,2 százalékkal – írja a hvg.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A térkép alapján a Felsőgödi strand, tuzséri Szabadstrand, a vásáronaményi-gergelyiugornyai tiszaiszabadstrand, a pócsmegyeri Pázsit bányató, a makói Maros Kalandpart, a tiszaszigeti Bányató, a dánfoki szabadstrand, a Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping, és két mosonmagyarovári strand, az Itató és a Moson vize rossz minőségű.

A Duna partján lévő felsőgödi szabadstand vízminősége a vizsgálatok kezdete óta mindig gyenge minősítést kapott. Az alsógödi szabadstrand jobban végzett a vizsgálaton, ők elégséges minősítést szereztek, míg az ezzel szemben lévő horányi strand kiváló minősítést kapott.

A szentendrei Duna-ág, a veresegyházi Malom-tó és a dunaharaszti Joker-tó jó minősítést szerzett, a Monor közelében lévő Nádas-tó, a gyömrői bányató és a Lupa-tó pedig kiváló minősítést kapott.

Egy interaktív térkép is készült a 22 295 európai fürdőhely vízének minőségéről, ezen a linken lehet elérni. 

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version