Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Elment a világ legjobb férje, életem szerelme, a világ legjobb édesapja” – még mindig keresik a válaszokat Csollány Szilveszter tisztelői. A gyűrűk ura ma lenne 53 éves

Egy ország szerette a tavaly januárban elhunyt Csollány Szilvesztert. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, vagy ahogy a legtöbben nevezték, a „gyűrűk ura” a végsőkig harcolt, de legyőzték a koronavírus szövődményei. Csollány ma lenne 53 éves.

Minden pofon után felállt

 Az olimpia-, világ- és Európa-bajnok sportoló egész életében kereste a helyét. Megalkuvást nem ismert, ha valami nem tetszett neki, inkább a nehezebb, a meglepőbb, a járatlan utat választotta. Csollány Szilveszter maga is sokszor elmondta, visszavonulása óta sok pofont kapott az élettől, de minden egyes eset után felállt és harcolt, hogy eltarthassa családját, felnevelje lányait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2003-ban vonult vissza

Csollány Szilveszter 2003-ban egy olimpiai arany- és ezüst-, egy világbajnoki arany- és öt ezüst-, illetve egy Európa-bajnoki arany-, egy ezüst- és négy bronzérem után vonult vissza.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nehézségek a civil életben

Amíg versenyzőként a torna teljesen kitöltötte a mindennapjait, és sikert sikerre halmozott, addig a civil életében rengeteg nehézséggel küzdött. 2005-től kapta az olimpiai életjáradékot, felvettek egy svájci frank alapú hitelt a családi házukra, aminek a törlesztő részlete az egekbe szökött a 2008-as gazdasági világválság után.

Exatlon: a nézők kedvence lett

 Számos állást elvállalt, próbálkozott az újságírással, volt testnevelő tanár, dolgozott kocsmában is. Izlandot is megjárta, egy klubcsapatnál tevékenykedett, szerette, szerették, de a honvágy hazahozta. Az olimpiai bajnok ezt követően lakhelye, Sopron és Svájc között ingázott, tornaedzőként dolgozott, ahogyan később Ausztriában is. Mindeközben az Exatlon Hungary tévéműsorban lett újra a nézők kedvence.

Felfoghatatlan a halála

„Nem tagadom, még ma is szinte naponta gondolunk rá, hiszen felfoghatatlan az, hogy ilyen fiatalon itt hagyott mindent. A családját, a gyerekeit, a barátait és a tornászokat. Az életet, pedig nagyon szeretett élni. Borzasztó nehéz szavakat és választ találni arra, hogy egy ilyen életerős sportember miért ment el. Egy deka nem sok, annyi súlyfelesleg nem volt rajta, tréningezett, maratont futott, sportolt, hiszen a sport volt a szerelme Szilveszter – nyilatkozta a Ripostnak a Magyar Torna Szövetség elnöke, Magyar Zoltán.

Nagyon hiányzik

Csollány Szilveszter ma lenne 53 éves. „Nagyon hiányzik nekünk, magyar tornászoknak, de szerintem a sokaknak a világban. Biztos vagyok abban, hogy Amerikától Izlandon keresztül egészen Ausztriáig ma mindenki – így én is – gyertyát gyújt a tiszteletére” – tette hozzá a Csollányhoz hasonlóan ötkarikás aranyérmes Magyar Zoltán.

A Farkasréti temetőben búcsúztatták el

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról tavaly februárban, hogy a Farkasréti temetőben búcsúztatták el az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász Csollány Szilvesztert. A kiváló sportember urnája előtt a családon kívül sporttársak, sportvezetők, a teljes hazai sporttársadalom és emlékezők rótták le kegyeletüket.

Elkapta a koronavírust

Az egykori olimpikon még novemberben elkapta a koronavírust, először soproni otthonában lábadozott, majd bekerült a helyi kórházba. Állapota azonban annyira rosszra fordult, hogy Budakeszire, a Korányi kórházba szállították. Itt először lélegeztetőgépen volt, majd műtüdős kezelést kapott. Az orvosok hetekig küzdöttek az életéért, de sajnos nem sikerült megmenti.

A világ legjobb férje és édesapja volt

A szertartás után Csollány Judit, az olimpikon özvegye a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának elmondta: „Szavakban leírhatatlan a fájdalmunk. Elment a világ legjobb férje, életem szerelme, a világ legjobb édesapja. Mindenki a nagyszerű sportolót, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt ismeri, aki 49 évesen egyedül felkészült, és lefutotta a maratont. Azt azonban talán már kevesebben tudják, hogy mindene volt a családja, a gyerekei, bármit megtett értük, kislányunk allergiája miatt még főzőtanfolyamra is járt”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csollány Szilveszter. Fotó: Facebook

Exit mobile version