Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Elment a világ legjobb férje, életem szerelme, a világ legjobb édesapja” – megszólalt Csollány Szilveszter özvegye, az olimpikont ma búcsúztatták a Farkasréti temetőben

A Farkasréti temetőben búcsúztatták el az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász Csollány Szilvesztert. Az 51 évesen elhunyt kiváló sportember urnája előtt a családon kívül sporttársak, sportvezetők, a teljes hazai sporttársadalom és emlékezők rótták le kegyeletüket.

Elkapta a koronavírust

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter. Az olimpikon még novemberben elkapta a koronavírust, először soproni otthonában lábadozott, majd bekerült a helyi kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Műtüdős kezelést kapott

Állapota azonban annyira rosszra fordult, hogy Budakeszire, a Korányi kórházba szállították. Itt először lélegeztetőgépen volt, majd műtüdős kezelést kapott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem tudták megmenteni életét

Az orvosok hetekig küzdöttek az életéért, de sajnos nem sikerült megmenti az életét. Csollány Szilveszter két hete hunyt el.

Sopronban temetik el

A sportoló halála után a család úgy döntött, hogy szülővárosában, Sopronban temetik el. A végső búcsúztató előtt azonban Budapesten, a Farkasréti temetőben tartottak egy gyászszertartást.

Csollány Szilveszter ravatala

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Olimpikonok is búcúsztak

A megemlékezésen a családtagokon, rokonokon, közeli barátokon, ismerősökön és tisztelőkön kívül megannyi ismert sportoló, közöttük olimpiai bajnokok, érmesek is részt vettek. Többek között Berki Krisztián, Kovács Katalin, Szabó Bence, Ábrahám Attila, Vári Attila, Gergely István, Märcz Tamás, Imre Géza, illetve a MOB elnöki pozícióból másfél hete távozott Kulcsár Krisztián is személyesen búcsúzott. 

Több százan vettek részt a búcsúztatón

Forrás: Facebook/Szabó Tünde

A világ legjobb férje és édesapja volt

A szertartás után Csollány Judit, az olimpikon özvegye a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának elmondta: „Szavakban leírhatatlan a fájdalmunk. Elment a világ legjobb férje, életem szerelme, a világ legjobb édesapja. Mindenki a nagyszerű sportolót, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt ismeri, aki 49 évesen egyedül felkészült, és lefutotta a maratont. Azt azonban talán már kevesebben tudják, hogy mindene volt a családja, a gyerekei, bármit megtett értük, kislányunk allergiája miatt még főzőtanfolyamra is járt”.

Kertészkedett és zongorázott

„Sokszor mondta: ha a család boldog, nincsen gondod! Imádta a természetet, itthon kertészkedett, sokat kirándultunk, utaztunk, szerette a művészeteket, még zongorázni is megtanult autodidakta módon, sőt komponált is. Egy fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett. Semmi baj, megyünk tovább – ez volt a szava járása, ebből próbálok most erőt meríteni. Kimondhatatlanul hiányzik…” – mondta a gyászoló özvegy. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csollány Szilveszter búcsúztatása – Forrás: Facebook/Szabó Tünde

Exit mobile version