Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Éreztük, hogy Mecky is itt van velünk” – így telt Kóbor János özvegyének karácsonya

MTI/Mohai Balázs

A családnál az ünnepek természetesen nem múlhattak el úgy, hogy ne emlékeztek volna meg az Omega legendás énekeséről, aki bő egy éve hunyt el.

Idén már tudtak ünnepelni

Tavalyelőtt minden olyan gyorsan történt és a gyász borította be a karácsonyunkat, de idén már át tudtuk élni az ünnep varázslatos hangulatát, mert éreztük, hogy Mecky is itt van velünk – mondta el a Borsnak Kóbor János özvegye. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez segített neki

Lánya pedig arról beszélt, hogy édesanyjától egy trópusi luxusutazást kapott ajándékba. „Én már máskor is voltam hasonló helyen, de soha nem a papával” – mondta Léna. „Egy idegen, de gyönyörű ország valahol segített nekem elfogadni azt a megváltoztathatatlan tényt, hogy a papa már csak a szívemben él” – fogalmazott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tudja, hogy lelke mélyén vele van

„Egy másik élmény is megragadott ebben a távoli országban, ahol életemben először a tenger mélyét is felfedezhettem, mint búvár. Ott a mélyben is, a csendben, az a gondolat járt át, bárcsak megoszthatnám a papával, de ugyanakkor a lelkem mélyén tudtam, hogy velem van. Hiszen Ő is a tenger szerelmese volt.”

Szorosabb lett lányával a kapcsolata

Özvegye annyit fűzött hozzá, hogy eddig minden évben a nagy családdal ünnepeltek, de idén az utazás miatt ez másképp alakult, amit nem is bánunk, mert ez az út még szorosabbá fűzte a kapcsolatukat Lénával. Itthon a család és a barátaink már nagyon vártak minket – jegyezte meg.

Nem csak karácsonykor lehet kifejezni a szeretetet

„Nálunk a karácsony soha nem az ajándékokról szolt, hanem a meghitt szeretetről” – magyarázta Léna. „Emlékszem a papa szavaira, amikor azt tanította nekem, hogy a szeretetünket minden nap ki lehet és ki is kell fejezni, nem csak egy adott napon az évben”.

Az asztalom Mecky kedvencei

Zsóka a karácsoyni menüről szólva kifejtette, úgy időzítették az utazást, hogy az ünnepek második felét már itthon töltsék és természetesen nem hiányozhattak az asztalról a hagyományos, finom magyar ételek: töltött káposzta, húsleves, és bejgli, amit Mecky is annyira szeretett.

Gyeryákat gyújtottak férje emlékére

„Még arra is jutott időnk, hogy a jól bevált mézeskalácsot is megsüssük Lénával. Jó érzés volt a narancsillatú, feldíszített házba megérkezni, és ahogyan a halk karácsonyi zene puhán körbe ölelt bennünket, gyertyákat gyújtottunk drága férjem emlékére” – mesélte.

Égi jelre vár

Léna arról is mesélt, hogy bár a művészvilág természetes számára, s édesapaj erre szokszor bátorította, ugyanakkor óvta is tőle. „A zene mindig jelen volt az életünkben. Úgy érzem, a véremben van és alig várom, hogy kipróbálhassam magam. Már kicsi korom óta gondolkozom ezen, de nem szeretnék semmit elsietni. A Sztárban sztár leszek! kitűnő alkalom lehetne, és bár a mama és a keresztapám már áldását is adta, én egy »Égi jelre« várok” – magyarázta.

Lehetetlen utánozni

Jelezte, bannak kedvvencei, de a műsor arról szól, hogy bármelyik előadóművész bőrébe bele tudjon bújni. „Ha úgy hozza a sors, hogy mégis indulok a műsorban, akkor egy valamiben nagyon reménykedek, mégpedig abban, hogy ne az édesapukámat kelljen majd utánozni, mert őt szerintem senki sem tudja” – vallotta be.

Így ünnepeltek

Az özvegy kijelentette, nem tartja fontosnak és helyénvalónak az újévi fogadalmakat, mert szerintem az ember úgy kell megélje az év minden napját, hogy átgondoltan és helyesen cselekedjen. „A szilvesztert pedig vagy szűk családi körben vagy barátokkal töltöttük eddig és ez idén is így volt.  Fontos, hogy a helyzetünkhöz képest vidámsággal és pozitív gondolatokkal lépjünk az új esztendőbe” – fogalmazott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs.)

Exit mobile version