Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Gázolt, aztán segítségnyújtás nélkül elhajtott – videó a menekülő Fiatról

A váci rendőrök három órán belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 31 éves férfit.

A Váci Rendőrkapitányságon indult eljárás segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. december 23-án délelőtt Kemence belterületén a Fő úton személygépkocsijával elütött egy idős hölgyet, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A 85 éves sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rendőrök az egyik térfigyelő kamera felvételének átnézését követően azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, az egyik Pest megyei településen lakó 31 éves férfit, akit a gázolást követő három órán belül lakcímén elfogtak.

A férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, ellene a további eljárást szakértők bevonásával folytatják.

Szerencsére egyre több helyen vannak térfigyelő kamerák, ezért az ilyen bűncselekmények jellemtelen elkövetői egyre ritkábban úszhatják meg a tettüket.

Cserbenhagyás

Cserbenhagyás akkor valósul meg, ha a közlekedési balesetben érintett jármű vezetője nem áll meg a helyszínen, illetve úgy távozik onnan, hogy nem győződik meg arról hogy van-e a helyszínen segítségnyújtásra szoruló sérült személy. A cserbenhagyás tehát a megállási és meggyőződési kötelezettség elmulasztását jelenti egy olyan baleseti szituációban, amely magában hordozza a sérülés bekövetkezésének valószínűségét.

Segítségnyújtás elmulasztása

Ha a baleset helyszínén sérült, segítségnyújtásra szoruló személy van nem cserbenhagyás, hanem segítségnyújtás elmulasztása miatt vonható felelősségre az elkövető ha megállás nélkül továbbhajt.

A Büntető Törvénykönyv szerint az elkövető egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A különös és a többszörös visszaesőkkel szemben az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa a felével emelkedik.

Az alábbi videón az látszik, hogy a fiatos a baleset után kifarol, majd elmenekül. Láthatóan érzékelte, hogy elütött valakit, mégsem állt meg.

Kiemelt kép: police.hu

Exit mobile version