Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Hello, hello, újra itt vagyok!” – életjelet adott magáról Bányai Gábor fideszes képviselő, aki februárban került lélegeztetőgépre, majd műtüdő kezelést kapott

Személyesen jelentette be Facebook oldalán Bányai Gábor, hogy legyőzte a koronavírust. A Fidesz országgyűlési képviselője februárban kapta el a betegséget, hosszú ideig lélegeztetőgépen volt, majd műtüdő kezelést kapott.

Februárban kapta el a koronavírust

„Hello, hello, újra itt vagyok” – írta kedden Facebook oldalán Bányai Gábor. A Fidesz országgyűlési képviselője még februárban közepén kapta el a koronavírust. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehéz napok jönnek

„Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, de még nagyon nehéz napok előtt állunk. Valószínűleg többen értesültek már róla, hogy nagyobb a baj, mint ahogyan eredetileg gondolta volna bárki is. Édesapánkat, Gábort február 24-én délután lélegeztető gépre helyezték, altatásban tartják”– írja akkor család a képviselő közösségi oldalán.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Imádkozzanak érte

Majd így folytatódott a bejegyzés: „Nekünk ő nem csak egy képviselő, hanem férj, apa, testvér, szeretett gyermek, após, akiért most együtt dobban a szívünk. Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy telefonhívások, üzenetek helyett mindenki gondoljon rá, küldjön neki erőt és legfőképpen imádkozzunk érte – fogalmaztak a posztban, és egyben köszönetet mondtak a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház orvosainak, ápolóinak a hihetetlen erőfeszítését, amit nap mint nap tesznek a betegekért”.

Kritikus lett az állapota

Márciusban, két hét gépi lélegeztetés után kritikusra fordult a politikus állapota, akit a Kiskunhalasi Mobilkórházban kezeltek. Akkor szintén mindenkit arra kértek, hogy imádkozzanak Bányai Gáborért.

Műtüdőre tették

Ezután a fideszes képviselőt átszállították Szegedre, ahol műtüdőre tették. A család tájékoztatása szerint ez a kezelés pozitív irányba fordította Bányai Gábor állapotát, igaz lassan, de elindult elfajta javulás.

50 nap lélegeztetés

„Ma 50 napja, hogy édesapánk lélegeztetőgépre került. Ez az 50 nap február 24-én 5 napnak indult, akkor a legrosszabb rémálmainkban sem hittük, hogy apa tényleg ekkora bajba került, és hogy vele együtt mi is életünk legnagyobb megpróbáltatása elé nézünk” – ezt már áprilisban írták a képviselő oldalán.

Keményen harcolt

A család szerint áprilisra Bányai Gábor szervezete már legyőzte a koronavírust, de továbbra is gépi lélegeztetésre szorult.

Személyesen adott hírt az állapotáról

Azóta most először, már maga a képviselő posztolta Ákos ismert dalát, a „Helló”-t,  amelyhez egy videóklipet is mellékelt. Ezzel jelezve, hogy már sokkal jobb állapotban van.

2006 óta képviselő

Bányai Gábor 51 éves, Budapesten született. Kertészmérnökként végzett Kecskeméten, 2006 óta a Fidesz országgyűlési képviselője. Jelenleg Jánoshalmán él, 5 gyermek édesapja.

Az érdi képviselő is elkapta a vírust

Aradszki András Érd országgyűlési képviselője novemberben fertőződött meg a koronavírussal, hetekig intenzív osztályon ápolták, majd lélegeztetőgépre került.

Másfél hónapig volt kórházban

A KDNP-s képviselő másfél hónap után elhagyhatta a kórházat, és hónapokig rehabilitációs kezelést kapott. Nemrég azonban már a parlamentbe is visszatért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bányai Gábor a Kiskunhalasi Mobilkórházban – Forrás: Facebook

Exit mobile version