Az elmúlt néhány évben nagy méreteket öltött az online szerencsejáték, és ehhez kapcsolódóan fontos a szerencsejáték-problémák megállítása, mielőtt azok elkezdődnének. A szerencsejáték-függőség megelőzése hosszú távon sok pénzt, időt és erőfeszítést takarít meg. Bár a megelőzésnek hatalmas előnyei vannak, ez a függőség egyik leginkább elhanyagolt vonatkozása. Kizárólag a kezelésre összpontosítani, és elhanyagolni a megelőzést, olyan, mintha a padló felmosásával próbálnánk megjavítani a túlcsorduló vécét. Ha először csak a probléma megelőzésére összpontosítunk, lehet, hogy sokkal könnyebb dolga lenne mindenkinek.

Hogyan előzhető meg a szerencsejáték-függőség?

  • Határozzon meg egy pénz korlátot a szerencsejáték előtt
  • Állítson be időkorlátot a szerencsejátékra
  • Játsszon szórakozásból, nem pedig pénzkeresés céljából
  • Ismerje meg a játékok működését

Ha otthon hagyja a kártyáit, és meghatározott mennyiségű készpénzt visz be a kaszinóba vagy tesz félre online szerencsejátékokhoz, például amikről a legjobbmagyarkaszinok.com oldalon lehet olvasni, akkor az hatásos lépés lehet, mert megakadályozza, hogy többet költsön, mint amennyit eredetileg tervezett. Ha otthon hagyja a kártyáit, az is megakadályozza, hogy gyakran járjon el az ATM-hez, hogy készpénzt vegyen fel, így megspórolhatja az ATM-díjakat.

Hogyan állítja be a költségvetését?

Tekintsük a szerencsejáték, mint szórakozási forma értékét. Ez mindenkinél más lesz. Általában mennyit költene egy éjszakai szórakozásra? Bármilyen költségvetés mellett dönt is, számítson arra, hogy a teljes összeget elkölti. Miért kell a teljes összeg elköltésével számolni? Többek között azért, mert ez a legvalószínűbb forgatókönyv, amikor egy olyan kaszinó ellen játszanak, amely beépített előnnyel rendelkezik a játékossal szemben. Ezenkívül a teljes költségvetés elköltésének pszichológiája megóv a csalódás érzésétől és attól a kísértéstől, hogy megpróbálja visszanyerni az elköltött pénzt több szerencsejátékkal.

Korlátok felállítása

Előre határozza el magát, hogy mi az minimum kiszálló összeg, aminél abbahagyja a játékot. Ez a költségvetés-tervezés egy fejlettebb formája, amely hasznos lehet. A felső határ beállítása azt jelenti, hogy beállít egy számot, amellyel szívesen kiszállna, ha előre el lehetne azt fogadni. Például, ha 20 000 forintos felső határt állít be, és 30 000 forintnál jár, folytathatja a játékot, és megállhat, amikor 20 000 forintra csökken. Egy felső határ beállításával növeli annak esélyét, hogy meg fog állni. Habár továbbra is hasznos fenntartani azt a gondolkodásmódot, hogy a teljes költségvetését el fogja költeni, néha jó, ha világosak a határok arra vonatkozóan, hogy mikor szeretne kiszállni. Tervezze meg játékra fordított időt előre. A szerencsejáték más, mint moziba vagy étterembe menni, mert nincs beépített időkerete. Ha a helyszín a nap 24 órájában nyitva tart, és elegendő készpénzhez fér hozzá, technikailag korlátlanul folytathatja a játékot. Mielőtt a helyszínre indulna, gondoljon egy konkrét időkeretre. Állítson be ébresztést emlékeztetőként. Nagyon könnyű elveszíteni az időérzéket egy kaszinóban. Gyakran úgy tervezték, hogy zavaróak legyenek, hiányzik a természetes megvilágítás és az órák. Mivel nagyon könnyű elveszíteni az időérzéket, hasznos lehet, ha a telefonján emlékeztetőt állít be az indulási időpontra. Így a szórakozásra koncentrálhat, de azt is tudja, mikor szándékozik távozni.

A vágy csökkentése

Ha megtanul ellazulni, sokat pihenni és megfelelően étkezni, az segíthet a szerencsejáték csökkentésére vagy abbahagyására vonatkozó cél elérésében. Egy tanácsadó segíthet Önnek stratégiáiban, amelyek a következőket foglalhatják magukban:

  • Izomlazító edzés
  • Testedző gyakorlatok
  • Sport
  • Jóga
  • Elmélkedés

Gyakran előre érezhető, hogy mikor bukkan fel újra a szerencsejáték-probléma. Nagyobb valószínűséggel veszítheti el az irányítást, ha élete más részeiben rossz időszakok vannak, amelyek szomorúvá, szorongóvá, dühössé vagy depresszióssá teszik. Lehet, hogy késztetést érezhet arra, hogy pénzt kérjen kölcsön, és visszatérjen a régi szokásához. A kihagyás nem azt jelenti, hogy folytatnia kell a szerencsejátékot. Ehelyett használja a szünetet, hogy többet megtudjon arról, mi készteti arra, hogy a szerencsejátékhoz nyúljon. Vizsgálja meg, mi működött és mi nem működött a tervében, és ennek megfelelően végezzen módosításokat. Írja le érzéseit és tetteit egy szerencsejáték naplóba. Ha szerencsejátékot játszott, nézze meg, mi történt, és nézze meg, hogy legközelebb meg tudja-e állítani a játékot. Keresse a pozitívumokat is. Segített a készpénzkorlát? Könnyebb volt beszélni róla ahelyett, hogy hazudna? Ezek nagy lépések előre. Legközelebb könnyebb lesz megbirkózni az egésszel.

Megérteni a játékot, amivel játszik

Fontos, hogy megértse a játékot, amelyet játszik, hogy úgy érezhesse ön irányítja a téteket. Bár az eredményt nem lehet befolyásolni, pontosan szabályozhatja, hogy mennyit tesz kockára. Bár a nyerőgépekre egyszerű fogadni, megtéveszthetik az embert. Bár lehet, hogy egy filléres géppel játszik, pörgetésenként, kicsit többet fog fogadni. Ezek a gépek lehetővé teszik, hogy több sorra is fogadjon, ami gyakran több száz vagy ezer forint lehet pörgetésenként. Ha nem veszi észre, hogy többet fogad, mint gondolta, csalódott lehet, amikor néhány percen belül elfogy a pénze. Ilyenkor csábító lehet, hogy több pénzt vegyen fel szerencsejátékának meghosszabbítására. Legyen tisztában a játékok működésével, és győződjön meg róla, hogy tisztában van az egyes fogadásokon megtett összeggel. Így biztos lehet benne, hogy a költségvetése fedezi a tervezett szerencsejáték-menet teljes egészét.

Összefoglaló

A szerencsejáték-függőség megelőzése előtt érdemes a legfontosabb teendőket a lehető leghamarabb elvégezni. Ez azt jelenti, hogy meg kell határozni előre a pénzkorlátozást, az időkorlátot, a szórakozásra választott játékokat és megérteni a játékok működését. Bár ezek a feladatok a kaszinókörnyezetben zajló szerencsejátékokra vonatkoznak, ugyanazok a szabályok továbbra is érvényesek minden más szerencsejátékra, legyen az online, lottó vagy sportfogadás. A szerencsejáték a szórakozás egyik formája, amely függőséggé alakulhat, ha elkezd káros hatással lenni valakinek az életére.

(X)