Amikor egy hűvös őszi hétvégén felkel az ember, és valamivel hosszabb ideje van előkészíteni egy ízletes reggelit vagy brunchot, esetleg a délután érkező barátoknak szeretne egy kellemes meglepetést okozni némi aprósüteménnyel, kísérőként bizony jól jöhet egy forró ital, amely az esetek többségében a kávé lesz. Ha igazán finom és egyedi élményt szeretnénk biztosítani, és imádjuk a friss kávé illatát, érdemes beruházni egy jó minőségű és megfelelő körülmények közt gyártott termékre.Hogyan válasszuk ki a legjobb pörkölt kávét otthonra?

Manapság nem csak a kávézók számára különösen fontos a megfelelően előkészített kávé, hanem mi magunk is biztosíthatunk otthonunkba egy kiváló kávégépeket. Ahhoz azonban, hogy igazán különleges és egyedi ízvilágot is teremtsünk, szükség van a legjobb felszerelés mellett a jó minőségű kávébabra is. Nézzük meg, mire érdemes figyelni a vásárláskor!

A kávé pörkölése

A kávépörkölés az a folyamat, amikor a kiválogatott zöld kávébabot különböző eljárási technikákkal pörkölik, így nyeri egyedi barna színét és jellegzetes ízét. Ezután kihűtik, majd vagy darálják, vagy egész szemben csomagolják. A pörkölés művészete azonban abban áll, hogy hogyan és mikor történik a hőkezelés. Ezt gondos megfigyeléssel és tanulással sajátítják el a kávé pörkölő szakemberek, megismerve a lehetséges eredményeket és reakciókat.

A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható kávét  nagy mennyiségben dolgozzák fel, de manapság a kisüzemi pörkölés jelenléte egyre szembetűnőbb a kávépiacon. Ez lehetővé teszi, hogy következetesebb és minőségibb ízeket kaphassunk a piacon. Amire érdemes figyelni, az a kávé származási országa, hiszen a különböző éghajlaton nevelt kávécserjék más és más jellemzőkkel fogják felöltöztetni a fekete levest a kávé pörkölő folyamat során. 

Válogatás

Egyes emberek szeretik, ha a kávé organikusan készített, míg mások imádják a speciális fűszerekkel és ízekkel megbolondított kávészemeket. Az bizonyos, hogy a minőségi kávé shop többféle variánst is tud felvonultatni kínálatában: választhatunk organikusat vagy egzotikus ízvilágút, amelynek ízskálája a kesernyésebb, csokisabbtól a gyümölcsösig terjedhet, de találhatunk olyat is, ami ezek kitűnő elegyét képviseli.

A fotó forrása: Valentyn Volkov / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!