Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Így vásárolj higénikusan koronavírus-járvány idején!

a woman is overwhelmed with the wide range in the supermarket when shopping.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ  tájékoztatásokat adott ki arra vonatkozóan is, hogy mit kell tegyenek az élelmiszereket előállító üzemekben, az élelmiszereket árusító helyeken és még a vágóhidaknak is adtak tanácsokat. Ezek közös jellemzője, hogy csak egészséges ember dolgozhat, és minden higiéniai szabályt a lehető legszigorúbban be kell tartani.

A jelenlegi rendkívüli helyzetben fokozott odafigyeléssel és a napi higiéniai szabályok szigorú betartásával a lakosság is sokat tehet a járvány megfékezéséért. Mindenki vegye komolyan és tartsa be a humán járványvédelmi előírásokat! Ennek értelmében minden felelős embertől elvárható, hogy akinél felmerül a fertőzöttség gyanúja, ne menjen közösségbe, így élelmiszerüzletbe, vendéglátóhelyre sem!

Tanácsok bevásárláshoz:

Csomagolt, csomagolatlan

Távolság, fizetés

Az üzletben igyekezzünk megtartani az 1-2 méteres távolságot a többi vásárlótól és a dolgozóktól. Ez különösen fontos sorban állás közben. Fizetéskor részesítsük előnyben az önkiszolgáló pénztárakat. Ahol erre nincs lehetőség, ott a pénztárossal szemben is törekedjünk megtartani az 1 méteres távolságot. Készpénz helyett válasszuk a bankkártyás fizetés lehetőségét. Ha mégis készpénzhez nyúlunk, utána fertőtlenítsük le kezünket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Otthon

Hazaérve első dolgunk az alapos kézmosás legyen, utána kezdjünk neki a megvásárolt termékek elpakolásához.

Fogyaszthatósági idő, minőségmegőrzési idő – Mi a különbség?

Most, hogy különösen meg kell fontolnunk miből, mennyit vásárolunk, hasznos megérteni a két kifejezés közötti különbséget.

Maximalizáljuk az élelmiszerbiztonságot a kamrában és a hűtőben!

Az elrendezés szabályai

Amit a fagyasztott élelmiszerekről tudni érdemes

Az otthoni fagyasztás szabályai

Netes ételrendelés

Kerüljük a kézpénzes fizetést, lehetőleg előre utalással fizessünk

Kiemelt kép: iluusztráció

Exit mobile version