Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ismét kinyitott két, korábban bezárt postafiók a 2. kerületben

Ráadásul nem zárnak be egyetlen kulturális vagy éppen sportlétesítményt sem és arra törekednek, hogy onnan jönnek át a vendégek, ahol meg kellett hozni ezt a kényszerű döntést.

Eljött a nagy nap

„Ma újranyitott a Török utcai és a Kelemen László utcai posta” – közölte Facebook-oldalán hétfő délelőtt a városrészt polgármestere. Őrsi Gergely ennek apropóján maga is felkereste a hivatalt, s vásárolt néhány kaparós sorsjegyet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikerült javítani az arányon

A politikus emlékeztetett, Ősszel az energiaválság miatt a II. kerületben működő 8 postából hatot bezárt a Magyar Posta, vagyis mindössze az addig működő posták negyede maradt nyitva. Ezen az arányon sikerült javítani. Hozzátette, az energiaárak elszabadulása rendkívül nehéz helyzetbe hozott mindenkit, számos önkormányzat zárta be kulturális és sport intézményeit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

További segítséget akarnak nyújtani

Azonban a 2. kerület némképp kivételt jelentett, ugyanis szerencsések és előrelátóak voltak, mert intézményeik zöme márcisig bizonyosan védett az magas energiaárakkal szemben. Addig az önkormányzat beszerzése által biztosított alacsonyabb áron kapják például az orvosi rendelők is az áramot és a gázt, és természetesen dolgozunk azon, hogy tavasztól további segítséget nyújtsunk a háziorvosi és gyermekorvosi rendelőknek.

Ezzel számolnak

Hangsúlyozta, nár októbertől közel 6-szorosára nőtt a távhő ára a Marczibány Téri Művelődési Központban, úgy döntöttek, hogy a kerületben nem zárnak be egyetlen kulturális és sportlétesítményt sem. Arra koncentráltuk inkább, hogy a máshol bezáró uszodák és művelődési házak vendégei hozzánk jöjjenek sportolni vagy kikapcsolódni, hiszen így nyitva tarthatunk, és bevételnövekedésre is számíthatunk – fűzte hozzá.

Új programok

„Sőt, elindítottuk a Marczi Nappalit, amit azoknak a szomszédainknak rendeztünk be, akiknek nehézséget okoz kifűteni a lakásukat, vagy egyszerűen társaságra vágynak. A Marczi Nappaliban kártyajátékokkal, társasjátékokkal, rejtvényekkel, internet sarokkal, kézimunkázási lehetőséggel, előadásokkal, és filmvetítéssel várjuk a kerületi nyugdíjasokat” – fogalmazott.

Együttműködésre törekszenek

„Bízom benne, hogy a Kelemen László utcai és a Török utcai posták újranyitásával, esetleg további postapontok üzembe helyezésével sikerül csökkenteni a terhelést a működő postákon, így mindenkinek kevesebbet kell várakoznia, és összességében könnyebben férhetünk hozzá a postai szolgáltatásokhoz. Köszönjük a Magyar Postának, továbbra is kiváló együttműködésre törekszünk!” – zárta sorait Őrsi Gergely.

Így mérlegeltek

A Magyar Posta azt közölte, hogy a konstruktív tárgyalásoknak köszönhetően 45 postahivatalt nyitottak újra. Éppen ezért az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatottak le azon postahelyek vonatkozásában, amelyek esetében egyrészt az érintett települések vezetői a Magyar Postához fordultak, másrészt amelyek az egyetemes postai szolgáltatásra vonatkozó európai és hazai szabályozás alapján a postai alapszolgáltatás keretein túlmutatnak.

Ennyi posta nyit ki

A tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről. Mindezen körülmények lehetőséget teremtettek arra, hogy 45 posta január 2-án újra kinyithasson, és a már jól megszokott magas színvonalon szolgálhassa ki a lakosság igényeit.

Itt lehet tájékozódni

Az aktuálisan működő postákról a posta.hu weboldal postakereső menüpontjában lehet tájékozódni. Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta Zrt. továbbra is mindent megtesz azért, hogy lakossági és üzleti ügyfelei számára is az igényekhez illeszkedő, magas színvonalú, minőségi szolgáltatást biztosítson országszerte – zárul a tájékoztatás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)

Exit mobile version