Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Járvány ide vagy oda, a magyarok többsége nem változtatna utazási tervein, ha külföldről van szó

BudaPestkörnyéke.hu felvétele

A magyarok 53 százaléka nem mondana le külföldi utazási terveiről. 15 százalék azonban csak itthonra tervez. Nehéz megjósolni, hogy a járvány miatt mit hoz 2022.

Mit várnak a magyarok?

A Pulzus Kutató reprezentatív felmérése szerint a magyarok 53 százaléka nem változtatott utazási tervein annak ellenére, hogy az elmúlt napokban egyértelműen romlottak a járványmutatók szerte a világon – sőt Magyarországon a járvány reprodukciós rátája világviszonylatban is rendkívül magasra emelkedett – írja a napi.hu.

Kevesen váltanak itthonra

A megkérdezettek mindössze 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább belföldi desztinációkat keres, 8 százalékuk, ha utazna is külföldre, az kevesebb időre tervezi, mint a korábbi években. A válaszadók 24 százaléka nem fog utazni egyáltalán, ez azonban nem feltétlenül a koronavírus következménye.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Leszálláshoz készülődve

BudaPestkörnyéke.hu felvétele

A hivatalos bevételi statisztika

2021 nyarán vendéglátóhelyek árbevétele országosan megközelítette a 360 milliárd forintot, ez tavalyhoz képest 25 százalékos, 2019-hez viszonyítva pedig 10 százalékos emelkedés. Ehhez azonban hozzátartozik az is, hogy sok szolgáltató emelt az árain.

Hazai számok

A KSH, kizárólag kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó adata szerint idén idén nyáron a belföldi vendégek valamivel több mint 6 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, amely 11 százalékkal magasabb a tavalyi és 11,6 százalékkal alacsonyabb a 2019-es hasonló időszaki értéknél.

Örülnek a horvátok is

Örömmel vették az idei számokat a horvátok is. Augusztusban például 4,1 millió turista 26,2 millió vendégéjszakát töltött el Horvátországban, amely 65, illetve 57 százalékos növekedés a 2020-as pandémiás időszakhoz képest és csak 13,7, illetve 5,7 százalékkal marad el a 2019-es rekordévhez képest.

Nem minden fenékig tejfel

Eközben az ENSZ Turisztikai Világszervezete által októberben kiadott Világturizmus Barométer szerint – amelyet a Portfolio idéz – az idei év végéig 4000 milliárd dolláros kiesést okoz majd a világgazdaság számára.

A rideg járványadatok

A világon 249 538 695 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 5 044 795 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 249 134 481 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 038 372 volt. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 46 461 714 eddig a napig. A halálos áldozatok száma 754 278.

Címlapfotó: BudaPestkörnyéke.hu felvétele

Exit mobile version