Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Egy embert elgázolt a vonat a Cegléd-Nyugati pályaudvar vonalán

Káosszal indította a hetet a MÁV! Hétfő reggel arról tájékoztatták az utasokat, nem fejeződött be egy vágányfelújítás, emiatt késések lesznek Vecsés és Monor vonalon. Több százan lemaradtak a vonatról. Nemsokkal cikkünk megjelenése előtt vonatgázolás történt ezen a vonalon.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

Frissítés: Ceglédbercel-Cserő állomás és Cegléd között a Nyugati pályaudvarról Ceglédre tartó Z50-es személyvonat elgázolt egy embert. A vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek azon a szakaszon, ami megnöveli a menetidőt. A 2814-es számú személyvonat utasait egy másik vonatra szállítják át.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hétfőn reggel a Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatok jelentősen, 30-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A kivitelező a Városliget elágazás és Kőbánya teher közötti pályafelújítást nem fejezte be időben. Emiatt azon a szakaszon csak egy vágányon közlekednek a vonatok. A vonatfeltorlódások és nagyobb késések elkerülése érdekében a ceglédi és a lajosmizsei vonalról érkező elővárosi, helyi személyvonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan fordulnak vissza. –ezt írta reggel a MÁV

Nem sokkal ezelőtt azt közölte a vasúttársaság, hogy egész délelőtt érvényben lesz a vágányzár. Ez azt jelenti,  hogy Monorról 8:07-kor, és a 11:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló, továbbá a Nyugatiból Monorra 9:38-kor induló S50-es vonat kimarad a menetrendből.

Az utasok panaszai elárasztották a MÁV Facebook oldalát. Sokan azt sérelmezik, hogy miért csak ma reggel jelentették be a járatkimaradások, szerintük már vasárnap este is tudnia kellett a vasúttársaságnak, hogy hétfőre nem tudják befejezni a vágányfelújítást.

„Itt állok beragadva Köki és Kőbánya-alsó között egy vonaton, lassan fél órája. Ha ezt tudom, Kökinél leszállok és már rég a munkahelyemen lennék metróval. De persze soha nincs megfelelő információ, mindig csak a késés, meg a magyarázkodás. „ – írta egy felháborodott utas.

Az utasok szerint akkora volt a káosz, hogy még maguk a vasutasok sem tudták, hogy melyik szerelvény közlekedik : „Kökin teljes a káosz! Átszállítottak mindenkit egy másik vonatra, hogy mondván, amin ülünk, nem indul…Átszálltunk, majd közölték, hogy vissza, mert mégis az fog indulni…4 perc alatt oda-vissza rohantunk és meg nem indultunk el…kitartást”

Több százan le is maradtak a reggeli járatokról, mert akkora volt a tömeg, hogy nem fértek fel a Kökin a Nyugatiba tartó zónázó járatra.

Kiemelt kép: illusztráció/BudaPestkörnyeke.hu

Exit mobile version