Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Karácsony Gergely kizárná a kormányhivatalt a Pesti úti idősotthont érintő vizsgálatokból

Nyilvánosságra hozta Karácsony Gergely a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban zajlott vizsgálati anyagot. Korábban a BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy az ellenőrök több higiéniai szabálytalanságot is találtak a fővárosi fenntartású idősotthonban, ezért egymilliós büntetést kapott az intézmény. A legfrissebb adatok szerint az otthonban 40-re nőtt az elhunytak száma, 296 lakó és 26 dolgozó is koronavírus-fertőzött.

A Fővárosi Önkormányzat cáfolatának főbb pontjai:

„A kormányhivatal jelentésére a törvény szerint az intézménynek és a fenntartónak lehet és kell reagálni. Csakhogy a jelentés már a válaszadás határideje előtt meglepő módon a lakájmédiánál landolt, folyik is a hecckampány ezerrel. Budapest Főváros Kormányhivatala ezek után méltatlanná és alkalmatlanná vált a pártatlan vizsgálatok lefolytatására. Ezért kezdeményezzük a kizárásukat. Találjanak olyan szervet, amely legalább a látszatra képes adni, és megpróbálja elérni, hogy a politikai elfogultság ne írja felül a tényeket. Ilyen vizsgálatnak állunk elébe” – írta Karácsony Gergely a Facebook-on.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiemelt kép: Fertőtlenítés az idősek otthonában – Fotó: MTI/Mónus Márton

Exit mobile version