Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Két nyugdíjas miatt kell bezárni két sportpályát Cegléden, a lakók a Kúriához fordulnak

A Kúriához fordulnak a ceglédiek, miután több nyugdíjas is bejelentést tett csendháborítás miatt. A feljelentések miatt ugyanis lebontanak két városi sportpályát, így döntött a bíróság. Az ítélet ellen fellebbeznek.

Nyugdíjasok tettek feljelentést

Két sportpályától kell elbúcsúznia Cegléd városának. Egy-egy nyugdíjas feljelentése miatt került a bíróság elé a fiatalok kedvenc helyének sorsa. A Köztársaság utcában, a volt tiszti lakótelepnél, illetve a csokiházaknál lévő is egy bírósági döntés miatt lebontásra kerül.  Az önkormányzat szerencsére nem hagyja annyiban, fellebbez az ítélet ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

40 éve szolgálják a gyerekeket

„Elvileg évek óta megy a pereskedés az önkormányzat és egy-egy lakó között. Két pályáról van szó, mindkettőnél egy-egy személy a bejelentő. Most a cél a Kúria elé vinni a történteket, mert mi már csak a végzéssel szembesültünk, hogy be kell zárni és lebontani a két pályát, amik 40 éve szolgálják a gyerekeket. Generációk nőttek fel ezeken a helyeken” – mesélte a Borsnak Szemerédiné Gér Anikó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem csak a labdák pattogása zavarja a nyugdíjasokat

A két bejelentő túl hangosnak találja a labdázót, ami állításuk szerint zavarja a pihenéshez való jogukat. Az idős bejelentő azonban nem elégszik meg ennyivel, az átellenben lévő óvodára is bejelentést tett hangoskodás miatt. 

Fáj a gyerekeknek, hogy el kell búcsúzniuk a kedvenc helyüktől

Anikót személyesen is nagyon megviseli az ügy, hiszen 4 fiú gyermek anyukája, akik nagyon szerettek a pályán játszani. Gyerekeinek is fáj, hogy el kell búcsúzniuk a két pályától.

Elszomorítja az anyát, hogy vannak ilyen emberek

„Rengeteg teret elvettek az utóbbi idők eseményei a gyerekektől. Azok a gyerekek, akik sportolni szeretnének csak azért, hogy együtt lóghassanak a barátaikkal, hova menjenek?! Hiszen egyesületeké a nagy sportpályák. Elszomorító, hogy vannak egyáltalán olyan emberek, akik ilyen megkeseredettek. Sokat gondolkozom vajon van-e gyereke, unokája?” – fejtette ki véleményét. 

Az önkormányzat is támogatja a lakókat

A város lakói a Kúria elé viszik az ügyet. Mindezt a képviselők is támogatják, minden megmozduláson jelen vannak. Az ott élők bíznak abban, hogy egy város akaratával szemben nem győzhet két ember.

Nem vállalja nyilvánosan a véleményét a bejelentő

– A bejelentő idős nőt állítólag a labdapattogtatás zavarja. Kint voltunk szombaton egy rendezvényen. A házuk előtt pattogtatták a gyerekek a labdát. Nyilván otthon sem tartózkodott, pedig páran be is csengettek. Nincs annyi benne, hogy vállalja ekkora várossal szemben a véleményét. – osztotta meg velünk panaszait az anyuka.

Tiltakoznak továbbra is

Szombaton a Köztásaság utcai labdázók bezárása ellen tiltakoztak, de vasárnap délután is pattogtatták a labdát a pályán. Több helyi is azt írja a közösségi oldalon, hogy ezen a héten is kimennek a grundra.

Kamerázták őket

Egy helyi azt is írta, hogy miközben rengetegen kint voltak a Köztársaság utcai óvoda mellett, egy lakó kamerázta őket az egyik szemben lévő házból. De ez sem tartja vissza őket, hiszen vannak olyan lakók, akik gyermekként és most már felnőttként, a gyermekeikkel is itt rúgják a bőrt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a tábla áll az egyik pályán:

Forrás: Cegléd Város oldala

Kiemelt kép: Cegléd Város oldala

Exit mobile version