Hétvégén rengetegen kirándultak Szentendrére, a helyiek szerint sokan maszkot sem viseltek és óriási volt a tömeg a Duna korzón. Az önkormányzat arra hívja fel a figyelmet, hogy a városban kötelező a maszkviselés, szombaton maszkokat osztottak a bevárosban.

Felháborodtak a szentendreiek

Szentendreiket az elmúlt napokban felháborodtak azon, hogy a belvárosában hétvégente, jó időben, rengetegen korzóznak. Nagyon sok helyen nincs meg a 1,5 m távolság a sétálók között, az emberek nagy részén nincs maszk.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hétvégén óriási a tömeg

Szentendre örömmel fogadja a városba érkező kirándulókat, de hétvégenként óriási a tömeg, ami jelentősen növeli a megfertőződés kockázatát. A látogatók többsége nem visel maszkot, noha a város közterületein ez kötelező – közölte az önkormányzat. EZT OLVASTAD MÁR? Testvére alpolgármestersége idején botrányosan olcsón bérelt irodát Szentendrén a fideszes Gyürk András EP-képviselő

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szabadtéren is terjed a vírus

Az önkormányzat szerint „az új vírusmutációk nagyon gyors terjedése miatt, a védekezés szempontjából a szakemberek ismét azt hangsúlyozzák, hogy amennyire lehet, csökkentsük a társas kapcsolatokat. A sűrűn egymás mellett sétálók tömege szabadtéren is nagy megfertőződési kockázatot jelent”.

Be kell tartani a szabályokat

„A járvány harmadik hullámának emelkedő szakaszában ugrásszerűen növekednek az esetszámok, ezért rendkívül felelőtlen magatartás nem betartani a járványügyi védelmi szabályokat” – írják.

Halasszák későbbre a kirándulást

A város vezetése azt kéri, hogy a kirándulásokat halasszák későbbre, várják meg a járvány csillapodását. A városba látogatók közterületen viseljék a maszkot, tartsák be a védelmi távolságot. EZ IS ÉRDEKELHET: Igazi ragadozó az a szentendrei férfi, akit köröz a rendőrség, felháborító, hogy ennyi disznóság után is szabadon sétálhatott

Maszkot osztottak

Szombaton, Pál Gábor belvárosi képviselő 500 maszkot adott át a rendészeknek, majd a rendészekkel szórólapot és maszkot osztott a maszknélkül sétálóknak. Az emberek nagy része pozitívan fogadta az akciót.

Szigorítások jöhetnek

Kásler Miklós kedden a Spirit FM vendége volt. A műsorban arról beszélt, hogy újabb szigorítások jöhetnek. „Ha minden marad a jelenlegi állapotában, akkor a fertőzések száma tovább fog emelkedni, de mivel 70%-al gyorsabban terjed a vírus ez már nem ugyanaz a járvány görbe, járvány lefutás, fertőzési adatsor, ami az első fázisban vagy a második fázisban volt, hanem egy sokkal gyorsabban pergő folyamat”.

Szerdán dönt a kormány

A miniszter azt mondta, mérlegelni kell a szigorításokat, mert nem csak a járványügyi helyzetet kell figyelembe venni, hanem a gazdaságot is. A szerdai kormányülésen dönthetnek a részletekről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek is Szentendréhez kapcsolódnak

Kiemelt kép: maszkort osztogatnak Szentendrén – Forrás: Facebook/Szentendre Hivatalos Oldala