Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Koronavírus-halálozási térképet adtak ki az országról, közben újabb 106 ember halt meg a vírus miatt

Újabb 3806 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 beteg, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett. Közben megyei koronavírus halálozási térképet adtak ki.

Újabb 106 halálos áldozat

A keddi adatok szerint 3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő.

Sok a budapesti beteg

Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Budapest és Nógrád az élen

A legtöbben Budapesten haltak meg koronavírus-fertőzéssel, népességarányosan viszont Nógrád megyében szedte a legtöbb áldozatát a járvány. A hivatalos kormányzati portál eddig nem ismert, megyei bontású adatokat tett közzé.

Térképen a koronavírusban meghaltak száma

Budapesten és az agglomerációban több a haláleset

Az eddig elhunytak számát megyei bontásban közölte a kormányzati portál, így lehetőség nyílik az áldozatok földrajzi eloszlásának áttekintésére. Nem meglepő módon a koronavírus-fertőzéssel elhunytak száma erős összefüggést mutat a népesség számával, így Budapesten és Pest megyében jóval több halálesetet jegyzett fel a járványügyi statisztika, mint más megyékben – írja a Porfolió.hu.

Népességarányosan nem Budapest a legrosszabb

Kissé változik a kép, ha a népességarányos halálozásokat nézzük. A főváros ebben is magas számokat hoz, de Nógrád megye még magasabbat: 100 ezer főre 66 koronavírus-betegségben elhunyt jut.

Meghatározó a népsűrűség

A fenti térképre nézve megerősödhet bennünk a feltételezés, hogy a népsűrűség, az emberi interakciók száma  befolyásoló tényező lehet, hiszen az északi, sűrűbben lakott megyékben általában több áldozatot szed a járvány.

Majdnem minden településen van már fertőzütt

Már a magyarországi települések 91 százalékában van igazolt fertőzött – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Kimeelt kép forrása: MTI/Árvai Károly

Exit mobile version