Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Koronavírusban elhunyt Pásztor Béla, Veresegyház polgármesterének felesége, fiúk is elkapta a vírust, aki egyébként Erdőkertes első embere

Koronavírus miatt elhunyt Erdőkertes polgármesterének édesanyja. Gregus Erzsébet annak a Pásztor Bélának a felesége, aki több évtizede vezeti Veresegyházat. Pásztor László is elkapta a koronavírust.

Gyászol a polgármester

„Sajnos igaz a hír, szombaton elveszítettük Édesanyámat, és én is megfertőződtem. Nagyon figyeljünk egymásra, hónapok óta iszonyatos nyomás alatt vannak a családok lelkileg és fizikailag!” – írta Facebook oldalán dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veresegyház polgármestere megözvegyült

Pásztor László egyébként annak a Pásztor Bélának a fia, aki több évtizede vezeti Veresegyházt. Pásztor Béla polgármestersége rekordnak számít Magyarországon, mert ilyen hosszú ideig még senki nem volt polgármester.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Pásztor László is megfertőződött

Pásztor László posztjában megemlíti, hogy ő is elkapta a koronavírust, de arról nem ír, hogy mennyire súlyos a betegsége.

1965 óta vezeti a települést

Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-én választották meg Veresegyház tanácselnökének, pedig soha nem volt az állampárt tagja, mégis ezt a tisztséget 1990. október 12-ig betöltötte, amikor is csak a titulusának a megnevezése változott meg, mert a város polgármesterévé választották. Többször újraválasztották, mind a mai napig polgármesterként dolgozik.

Veresegyház is búcsúzik

Az ő felesége volt Gregus Erzsébet, aki most 82 évesen halt meg. Az asszonytól Veresegyház városa is búcsúzik.

Kiss Csaba páciensei is megkapják a vakcinát

Pásztor László posztjában arról is ír, hogy Dr. Kiss Csaba háziorvos körzetébe tartozó betegek oltását a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központban végzik jelenleg. A háziorvos körzetében is közel 300 erdőkertesi lakos kapta meg eddig a védőoltást.

Megtagadta az oltást

Mint ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt,  erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta, hogy beoltsa a pácienseit a koronavírus elleni vakcinával.

Megszólalt az erdőkertesi háziorvos

Az erdőkertesi háziorvost az ATV Híradójának azt mondta, hogy a döntésének több oka is van. Úgy véli, káosz van az oltások rendszerében, mikor kit kell oltani és ez hétről hétre változik. “Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni” – mondta a háziorvos.

Ez a problémája a kínai vakcinával

Kiss Csaba arról is beszélt, hogy a kínai vakcinának nincs európai engedélyezése, ezt pedig ő személy szerint kifogásolja. “Az összes engedélyezett is tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, tehát majdhogynem ilyen klinikai kipróbálási fázisban vannak” – és noha Kiss szerint ez járványhelyzetben megengedett, nem nagyon szeretne “gyógyszerkipróbálásokban részt venni.”

Az orvosi kamara is elítélte

Kiss Csaba tettét a Magyar Orvosi Kamara is elítélte. Most a kormányhivatal ezzel kapcsolatban ezt írja: a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását”.

Pénzbüntetést kapott

A háziorvost hétfőn a Pest Megyei Kormányhivatal 1 millió forintra büntette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pásztor Béla – Forrás: MTI

Exit mobile version