Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Közel 8 ezer fertőzöttet ápolnak kórházban és 674-en vannak lélegeztetőgépen: a magyarok többsége nem bízik az orosz és a kínai oltásban

Közel 8 ezer koronavírussal fertőzött beteget ápolnak kórházban, 674-re nőtt a lélegeztetőgépen lévők száma, 116-an haltak meg az elmúlt napon. A Publicus Intézet által készítettfelmérésből kiderült, hogy a magyarok többsége nem bízik az orosz és a kínai vakcinába.

Közel 4 ezer új fertőzött

3870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 254 148 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

116 halott

Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 74 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 881.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

674 beteg van lélegeztetőgépen

7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen. Az utóbbi napokban némileg csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma, a hétfőn közzétett adatok szerint viszont újra nőtt. Ez azt jelenti, hogy a következő időszakban a halálos áldozatok száma is növekedni fog.

Alacsony a vakcina elfogadottsága

A közeljövőben elérhetővé váló koronavírus-vakcinák elfogadottsága a magyarok körében mindössze 20-36 százalékon áll – derül ki a Publicus Intézet által a Népszava megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Nem bíznak az orosz és kínai oltóanyagban

Csekélyebb a magyarok bizalma az orosz és a kínai vakcinákban (20-21 százalék) és inkább oltatnák be magukat az amerikai és az európai fejlesztésű szerrel (31-36 százalék).

Nincs elég orvos és ápoló

A kutatásból az is kiderült, hogy a lakosság tisztában van azzal, hogy a magyar egészségügy a teljesítőképessége határán van. Amikor arról kérdezték őket, hogy mit tartanak a legnagyobb problémának az egészségügyben, a válaszadók azt mondták: nincs elég orvos vagy ápoló (54 százalék tapasztalta), sok a beugró orvos (50 százalék), a kórtermek zsúfoltak (50 százalék).

Nincs elkülönítés

A felszereltséggel is sokaknak akadt problémájuk, az érintettek negyede szerint súlyos probléma, hogy a Covid-osztályok nincsenek megfelelően elkülönítve a többi osztálytól.

Nyájimmunitás

A legnagyobb és legpontosabb adatbázist kiépítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerint 60-70 százalékos átoltottság szükséges ahhoz, hogy kialakuljon a nyájimmunitás. Ez alatt a vírus terjedése érdemben nem fékezhető.

Kiemelt kép:

Exit mobile version