Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Lakásfelújítás – tippek kezdőknek, hogy ne kövess el nagy hibákat.

Sikerült megvásárolnod álmaid lakását? Esetleg már régebb óta a tulajdonosa vagy, de most sikerül végre egy felújítást elvégezni? Szuper! Amennyiben viszont nem rutinos róka vagy néhány dologra érdemes odafigyelned nehogy a kezdők hibáiba ess, ami rengeteg bosszankodást és kidobott pénzt fog jelenteni.

lakásfelújítás Budapesten és az egész országban szinte biztos, hogy rengeteg fáradtsággal és utánajárással fog járni. Vannak olyan elemek, amikre azonban, ha figyelünk, elkerülhetjük a felesleges pénzkidobást és idegeskedést. Három olyan dolgot hoztunk, amire, ha kezdő lakásfelújító vagy nem biztos, hogy gondoltál mégis fontos.

1. Az alapanyagok beszerzési helye, ideje

A sajtó igen hangos attól, hogy a különböző alapanyagok mennyire drágák és milyen sok idő mire beszerezhetőek. Nos, nem véletlenül hallod mindezt, tényleg így van! Ne vedd félvállról ezt a problémát, legyél proaktív és próbálj minél több ajánlatot és megoldás találni, hiszen a Te érdeked, hogy ténylegesen a legjobb áron kaphasd meg az alapanyagokat, a legjobb minőségben. Fontos az anyagok mielőbbi beszerzése, illetve ha szakembert szeretnénk a lakás felújítással megbízni, érdemes időben, még kedvezőbb áron „lekötni” a vállalkozót.

2. A megfelelő szakember megtalálása

Igen, ez egy kiemelten fontos pont. Sokan az első telefonhívás után, legalább ajánlatot adó szakembert megbízzák, miközben számtalan lépés kimaradt. Ellenőriztük, hogy megbízható-e? Láttunk referencia munkákat? Összetudtunk legalább három ajánlatot hasonlítani? Ezek mind olyan alap lépések, amelyeket nem hagyhatunk ki. A szakemberek elfoglaltak és valljuk be, sokszor nem éppen a legkommunikatívabbak és leggyorsabbak, de annyira nem érdemes rohanni, hogy aztán egy rossz minőségű munkát kapjunk.

3. Gondolkozzunk generálkivitelezőben

Egyre elterjedtebb megoldás, főként a fenti két kiemelt pont miatt is, a generálkivitelező megbízása. Ők nem csak különböző, már általuk letesztelt megbízható szakembereket biztosítanak, hanem az alapanyagok beszerzését is intézik, megbízható forrásból, kiváló minőséget. Mivel ők nagyobb tételben vásárolnak, sokszor kedvezőbb árat is kaphatunk. Ráadásul az egész felújítást levezénylik, nem nekünk kell keresni a szakembert telefonon, aki elfelejtett megjelenni a megbeszélt dátumon. Így csak egy emberrel, a fő vállalkozóval kell szerződni, kapcsolatot tartani. Fontoljuk meg ezt az irányt is!

Reméljük, hogy az otthonfelújítást ezzel a három ponttal segítettük, kitartást és jó választást kívánunk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!

Exit mobile version