Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Lélegeztetőgépen van egy koronavírussal fertőződött budapesti háziorvos

Lélegeztetőgépre került egy háziorvos, aki koronavírussal fertőződött. Állítólag több háziorvos tesztje is pozitív lett.

Lélegeztetőgépre került egy magyar háziorvos, akinek igazoltan pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az Index információi szerint a múlt héten nyilvánosságra került két eseten túl, több háziorvos is érintett lehet, sőt többeket már meg is vizsgáltak a betegség gyanújával, illetve vannak, akiket karanténba is helyeztek.

A háziorvosok egyébként folyamatosan fertőződnek meg, ám Müller Cecília, országos tiszti főorvos továbbra is állítja: nem az állam dolga védőfelszereléssel ellátni őket. A hatályos törvények szerint azonban igenis biztosítani kellene számukra a szükséges eszközöket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mint ahogyan arról a múlt hét folyamán a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt két újbudai háziorvos is megfertőződött a koronavírussal, erről a kerületi polgármester maga adott hírt. Sőt, az egyik érintett akkor meg is szólalt és részletesen beszélt a tüneteiről, illetve arról, hogy a sebészi maszkon kívül semmilyen más védőfelszerelése nem volt.

Az Index forrásai szerint országszerte jóval többen lehetnek érintettek, hiszen a háziorvosok folyamatosan jelentős kockázatnak vannak kitéve.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version