Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Lezártak egy 13. kerületi hajléktalanszállót, 23 fertőzöttet azonosítottak

Lezártak két hétre egy 13. kerületi hajléktalanszállót, mert 120 lakóból 23-nak pozitív lett a koronavírus tesztje. 9 fertőzöttet kórházban ápolnak.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett Madridi úti hajléktalanszállóról kilenc lakót szállítottak kórházba a hétvégén pozitív koronavírus-teszttel. A hvg.hu-nak a Magyar Vöröskereszt kommunikációs osztálya hétfő kora délutánra nemcsak megerősítette, de válaszukból az is kiderült, hogy 23 lakónak pozitív lett a tesztje.

A szűrővizsgálatot a Fővárosi Önkormányzat végeztette.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A fertőzötteket a Vöröskereszt az épület egyik szárnyában azonnal elkülönítette,  majd az intézmény orvosa a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos protokolljának megfelelően akkreditált tesztek elvégzését is kezdeményezte.

A hatósági tesztekkel kilenc lakó eredménye lett pozitív, őket szállították kórházba, az előzőleg kiszűrt 14 hajléktalan pedig elkülönítve maradt. A lakókkal egyidejűleg az intézmény mind a húsz dolgozóját is letesztelték, közülük azonban egynél sem mutatott ki az előszűrés fertőzöttséget.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap ennek ellenére az egész intézményt két hétre karanténba zárta, ami az izolált lakókkal együtt összesen 124 embert érint. A bennmaradók ellátását a május 3-ig tartó karantén idejére öt vöröskeresztes munkatárs önként vállalta, akik a teljes időszakra beköltöznek a hajléktalanszállóra. Az élelmezés és egyéb ellátás költségeit a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet forrásaiból, uniós pályázatból kapott támogatásból, illetve a Fővárosi Önkormányzat étkeztetési programjából fedezik a kommunikációs osztály tájékoztatása szerint.

Kiemelt kép: Madridi úti szálló bejárata – Forrás: voroskereszt.hu

Exit mobile version