Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Megszabadította értékeitől a betegeket a kórházi fosztogató. Telefont, fülbevalót és pénztárcát is lopott a fővárosi férfi

Elkaptak egy budapesti férfit a rendőrök, aki több beteget is megkárosított az elmúlt hónapokban. Az 55 éves elkövető mobiltelefonokat és más értéktárgyakat is ellopott egy ferencvárosi kórházból. A merész tettes egy Ferenc körúti lakásba is besurrant, és onnan sem távozott üres kézzel.

Egészségügyi alkalmazottnak adta ki magát

Egy férfi egészségügyi alkalmazottnak adta ki magát, és így lopott egy ferencvárosi kórház betegeitől – írta a police.hu. Június 11-én arra hivatkozva kérte el egy pácienstől a mobiltelefonját, hogy sok a lopás az intézményben, ezért azt megőrzőbe viszi.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kétszer is visszatért

A férfi június 24-én és július 3-án visszatért a kórházba. Előbb egy kórteremben hagyott telefont tulajdonított el, a másik alkalommal egy fekvőbetegtől vette el a mobilját, de azt végül nem tudta elvinni, mivel egy másik beteg közbelépett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lakásba is besurrant

Július 3-án egy Ferenc körúti lakásba is besurrant a nyitva hagyott ajtón, és nem távozott üres kézzel: egy táblagép volt a zsákmánya.

Augusztusban sem pihent

Az elkövető augusztus 2-án újra egészségügyi alkalmazottnak adta ki magát egy kórházban. Azt mondta egy idős nőnek, hogy vizsgálatra viszi, ezért előbb megőrzésre adja át az értéktárgyait. A nő jóhiszeműen átnyújtotta telefonját, arany fülbevalóját és pénztárcáját.

Telefont és tabletet lopott

A férfi október 8-án éjjel a kórházban alvó betegektől két telefont és egy tabletet vitt magával.

Elkapták a ferencvárosi rendőrök

A ferencvárosi rendőrök az 55 éves férfit október 9-én kapták el, és lopás, illetve kifosztás gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított részben beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Veszprémben is megtörtént

Idén májusban egy 24 éves nő pénztárcát lopott a veszprémi kórház egyik nővérszobájából.

Unta a várakozást

Az elkövetőt a mentőszolgálat szállította kórházba, és amíg a kivizsgálásra várt, bement a kórházi osztály nővérszobájába, és az egyik dolgozó táskájából kivette annak pénztárcáját. A tárcában 7000 forint készpénz volt, valamint a sértett abban tartotta okiratait és bankkártyáját. A nő a pénzt és az iratokat egy nála lévő táskába tette át, azt pedig egy kukába rejtette.  

Megtalálták a táskát

A kórház biztonsági szolgálata a táskát és benne az eltulajdonított értékeket, illetve iratokat megtalálta, így az okozott kár teljes egészében megtérült. Az ügyészség a történtek miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív

Exit mobile version