Darren Small, a Sportradar integritási igazgatója szerint: „A jelenlegi becslések, amelyek mind az illegális, mind pedig a legális piacokra kiterjednek, azt sugallják, hogy a sportmérkőzés-fogadási ágazat évente 700 milliárd és 1 trillió dollár közötti összeget termel.”

Talán nem meglepő, hogy ennek a forgalomnak a 70 százaléka a labdarúgásból származik. A labdarúgás fogadási népszerűsége és a potenciális pénzügyi nyereség miatt a rajongók és a szerencsejátékosok figyelik a labdarúgó csapatok kondícióját, és folyamatosan keresik a jellemző trendeket, illetve sportfogadási tippeket. A fogadás rajongói gyakran használják az olyan oldalakat, mint a sportfogadas.net arra, hogy javítsák a fogadási eredményeiket, többet tudjanak meg a fogadási stratégiákról, vagy az online sportfogadási honlapokról elfogulatlan értékelést olvashassanak.

Míg az ázsiai sportfogadási opciók eléggé korlátozottak, ennek éppen ellenkezője igaz az európai országokra, mivel a hagyományos győztes, vesztes vagy döntetlen választási opción túli lehetőségeket is kínálnak. A felhasználók a fogadások széles tárházából választhatnak az első és az utolsó gólszerzőtől az időspecifikus lehetőségekig, mint például, hogy lesz-e gól, szöglet vagy büntetés a meccs első öt percében.

Mennyit kereshetünk fudballfogadásokkal?

Ha labdarúgásra fogadunk, a játékosok 1:4 esély mellett a nyereség csupán 40 százalékát kereshetik meg. Másrészről, a 6:0 esély az jelenti, hogy ha 1000 forintos tétet teszünk meg, a nyereség 500 százalékát érhetjük el. A futballfogadásoknál gyakori dilemma, hogy kockáztassuk-e meg a magasabb esélyt alacsony valószínűséggel, vagy a kisebb esélyre fogadjunk nagy valószínűséggel.

Alapvetően a sportfogadók mindig az erősebb csapatnak szurkolnak, azonban ez azt jelenti, hogy nem fognak nagyobb nyereséget bezsebelni. Ugyanakkor, ha egy erős csapat veszít, akkor a nyereség azonnal elúszik.

Melyek a nyeremény összegét befolyásoló tényezők?

Őszinték leszünk: nincs titkos receptünk arra, hogyan keressünk vagyonokat a sportfogadásokkal. Azonban a következő három változó befolyásolhatja a teljes becsült nyereséget és veszteséget:

Pozitív vagy negatív esély („edge”)

Az „edge” azt jelenti, hogy olyan fogadásokat teszünk meg, amelyek nagyobb valószínűséggel járnak, mint a kapott esélyek. A pozitív esély (plusz EV) a fogadási stratégiában azt jelenti, hogy minél nagyobb a tét, annál többet kereshetünk. Másfelől viszont a negatív esély (mínusz EV) azt jelenti, hogy minél nagyobb a tét, annál többet veszíthetünk.

Forgalom („turnover”)

Ez a fogadások teljes száma, amely megbecsüli a várt győzelmeket, illetve veszteségeket egy adott időszakban. A forgalom (turnover) és az esély (edge) szorzata a várt értéket eredményezi (EV).

A tét mérete

Ez az átlag befolyásolja az időszak eredményeinek ingadozását. A tétméret átlagától való eltérést varianciának nevezik.

Nézzünk erre egy példát: ha a forgalom 100 forint és a fogadási stratégia +5% edge, akkor a két szám szorzatával a várt érték 5 forint lesz.

A sportfogadás egy befektetés?

Igen, de ez egy hosszútávú, kiszámíthatatlan befektetés, különösen, ha nagy nyereséget szeretnénk elérni. Amit most keresünk, az a hosszú távon megkeresett összeghez képest nem számít. Ha figyelembe vesszük a fenti három tényezőt, és teljesítményünket a befektetés megtérülésének mutatója (ROI) alapján mérjük, az pozitívabb kilátást ad a sportfogadási befektetéseinkre.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.