Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Mikroszálas törlőkendők a hatékony takarításhoz

Kezdjük az alapokkal, és nézzük meg, miből is készülnek ezek a kendők, mielőtt belevágnánk abba, hogyan profitálhatsz használatukból a takarítás során. A mikroszálas törlőkendők szintetikus szövetből készülnek, amely általában 50 százalék poliészter és 50 százalék nylon. A két műanyagot átpréselik egy apró csövön, és hő segítségével keresztezik őket. Ezután a szálakat mikroszálakra osztják, amelyek akár 20-szor kisebbek is lehetnek, mint az eredeti szál, és körülbelül 200-szor vékonyabbak, mint egy emberi hajszál. 

Ez a technológia olyan kicsi rostokat hoz létre, amelyek vegyszerek vagy tisztítószerek hozzáadása nélkül képesek eltávolítani a mikrobákat és egyéb apró szennyeződéseket számos felületről. Továbbá ennek a procedúrának köszönhetően a kendők felülete négyszer akkora lesz, mint egy hagyományos pamut rongyé, ami rendkívül megnöveli a nedszívó képességüket. 

Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a Lakberbazár konyhai textiljei között is fellelhető mikroszálas törlőkendők a háztartási arzenál egyik legsokoldalúbb eszközei. 

Takarítási feladatok, amelyeket könnyedén elvégezhetsz velük

Mint ahogy azt már fentebb is említettük, ezek a törlőkendők a mikroszálak pozitív töltése miatt úgy vonzzák a negatív töltésű port és az egyéb szennyeződéseket, mint a mágnes, aminek köszönhetően sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé válik a mindennapi portörlés. 

Továbbá a segítségükkel megtisztíthatod a konyhában található mennyezeti ventilátorokat, munkalapokat, szekrényajtókat és egyéb készülékeket is. Mivel ebben a helyiségben nagyobb valószínűséggel találkozhatsz zsíros foltokkal, ezért érdemes félbe hajtanod őket, és az egyik felüket megnedvesítened, hogy megszüntethesd vele a makacs szennyeződéseket. Majd mindezek után válts a száraz részükre, amellyel tökéletesen tudsz majd fényezni és polírozni. Biztonságosan használhatod őket akár a rozsdamentes acél felületeken is, mivel nem karcolják meg. 

De a sokak által utált ablakpucolásban is nagyon hasznosak lehetnek, mivel a különösen sűrű, tömött hurkokat tartalmazó szövésük nem szétkeni, hanem valóban eltávolítja és magába szívja a szennyeződést a felületről. Így nemcsak tisztítva, hanem polírozva is lesz egyidejűleg. 

Elektronikai cikkeid tisztítására is alkalmasak

A száraz mikroszálas kendő kiemelt hatékonysággal távolítja el a szennyeződéseket és az ujjlenyomatokat a telefon, a táblagép, a laptop és más egyéb elektronikai eszköz képernyőjéről a víz használatának kockázata nélkül. 

Tisztításuk és karbantartásuk

Mint minden egyéb takarítóeszközöd esetében, itt is fontos ügyelned arra, hogy minden használat után alaposan tisztítsd meg a törlőkendőidet. Ennek a kézi mosás egy igazán kényelmes és gyors módját jelenti, de a mosógépbe is nyugodtan bedobhatod őket. Fontos, hogy ne használj öblítőt vagy fehérítőt! Az utóbbiban fellelhető durva kemikáliák és az öblítőkben lévő olajok ugyanis lebonthatják a mikroszálakat, és így a kendők kevésbé lesznek hatékonyak majd a takarítás közben.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version