Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Milyen szakma a ceremóniamesterség, Gombos Dániel budapesti ceremóniamesterrel beszélgettünk

Egy esküvőnek mindig olyannak kell lennie, amit a leendő házaspár megálmodott. Gombos Dániel ceremóniamester Budapest területén tevékenykedik, az alábbi interjúban elmondta nekünk azokat a fontos tényezőket, amelyeket mindig érdemes figyelembe venni egy esküvő megtervezése során. Lássuk a részleteket!

Mit tartasz a legfontosabbnak a ceremóniamesterségben?

Mint ceremóniamester, azt tartom a legfontosabbnak, hogy az első néhány e-mail, telefonhívás után legyen az ifjú pár és köztem egy közvetlen kapcsolat, ahol érzi az ara és a vőlegény, hogy rám számíthatnak, megbízhatnak bennem, s kérdezhetnek bármit, hiszen igyekszem a felmerülő kérdésekre a lehető legjobb tudásom szerint válaszolni és praktikus tanácsokat adni.

Mit javasolnál az ifjú párnak a vendégekkel kapcsolatban?

Már a szervezés elején próbálják meg meghatározni a vendégek számát, hiszen ez az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell vennem a szervezés során.

Itt mindig igyekszem kihangsúlyozni, hogy az évszak, vagy az időpont miatt sok vendég visszamondhatja a részvételt, amit érdemes észben tartani a szervezés során. Így azt szoktam tanácsolni, hogy a meghívókra írjanak egy visszajelzési határidőt, hogy könnyebb legyen lebonyolítani az esküvőt.

Hogy tudod elkerülni ceremóniamesterként az esküvőszervezés során a káoszt?

Fontos, hogy az ifjú pár ne essen bele abba a hibába, hogy egyszerre akar majd mindent megszervezni. Én a ceremóniamesterséget úgy igyekszem csinálni, hogy az egy szépen rendezett, lineáris folyamat legyen, ahol nincs helye az összevisszaságnak vagy a rendezetlenségnek.

Már az elején csinálunk egy közös listát, amin minden szerepel, amire szüksége van az ifjú párnak. Tudnak mindent az esküvő szervezéséről, illetve azt is, hogy mi történik az esküvő előtt, alatt és a lakodalom során is.

Persze ez rugalmas, így mindig van hely módosítani, viszont az a fontos, hogy átlássák ők is a folyamatot. Így nem esnek majd pánikba, hogy mikor, mi fog történni, mit kell intézni, hiszen ők is tudják a szervezés és az esküvő menetrendjét is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!

Exit mobile version