Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Mindenki nagyon figyeljen, jönnek a lezárások: Így készül a BKK az Eucharisztikus Kongresszus első hétvégéjére, erre kérnek mindenkit

Több tízezer embert várnak a szeptember 5-12. között Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitórendezvényére. A Hősök tere környékén már szeptember 3-ától, péntek estétől újabb lezárások, közlekedési korlátozások lépnek életbe az Andrássy úton és a Dózsa György úton is.

Erre kér mindenkit a BKK

A BKK arra kéri a rendezvényre látogatókat, hogy a jelentős közúti lezárásokat és a korlátozott parkolási lehetőségeket figyelembe véve közösségi közlekedéssel közelítsék meg a helyszínt. A BKK bővített szolgáltatással segíti a rendezvényre látogatók közlekedését: a térségét érintő kötöttpályás járatok, így többek között az 1-es villamos, a nagykörúti 4-es, 6-os villamos és az M1-es, az M2-es és az M4-es metrójáratok jelentősen sűrűbben indulnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közúti lezárások a rendezvény idején 

A kongresszus nyitóünnepsége és a kapcsolódó előkészületek miatt péntek éjféltől hétfő hajnalig lezárásokra és korlátozásokra kell készülni a Hősök tere és az Andrássy út környékén. A Hősök tere és a Kós Károly sétány mellett lezárják az Andrássy utat a Kodály körönd és a Dózsa György út között, illetve a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mutatjuk térképen:

A rendezvény megközelítése közösségi közlekedéssel 

Az 52. Nemzetköri Eucharisztikus Kongresszus megnyitóját szeptember 5-én, 15:00 és 18:00 között tartják a Hősök terén. A rendezvényre több tízezer embert várnak a szervezők, akik a Hősök tere mellett az Andrássy úton és a Dózsa György úton követik az eseményeket. A BKK kéri a látogatóktól, hogy a közösségi közlekedést válasszák úticéljuk eléréséhez. Ezt segítve szeptember 5-én, vasárnap napközben – a rendezvény kezdete előtti és a végét követő órákban – a BKK sűrűbb közlekedést biztosít elsősorban a rendezvény környékét érintő kötöttpályás vonalakon.

Ezek a következők:

Emellett sűrűbben járnak majd:

Ezt javasolják

A BKK javasolja az Eucharisztikus Kongresszusra látogatóknak, hogy – lehetőség szerint – jegyüket vagy bérletüket elővételben vagy mobiljegyként váltsák meg. A mobiljegyekről bővebben a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon lehet tájékozódni. A BKK értékesítői hálózata megtekinthető a BKK Pontkeresőjében. A Nyugati pályaudvaron szeptember 5-10. között mobil értékesítési pont üzemel, a Népligetnél pedig szeptember 5-én, 11-én és 12-én nyitva tart az aluljáróban található BKK Ügyfélközpont. 

Türelemre intenek

Az Eucharisztikus Kongresszusra érkező jelentős számú résztvevő miatt a BKK kéri az autósok figyelmét és türelmét.

Közösségi közlekedési változások a forgalomkorlátozások miatt:

A rendezvényhez kapcsolódó lezárások miatt jelentősen módosul a Hősök tere környéken a közösségi közlekedés is.

Szeptember 3-án, pénteken 23:00-tól szeptember 6-án, hétfő hajnalig:

Az M1-es földalatti szeptember 5-én, vasárnap 12:00-tól várhatóan 19:30-ig nem áll meg a Bajza utcánál és a Hősök terénél, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak az állomásokon.

A földalatti

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A legfrissebb információk a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon olvashatók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

BKK Futár

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez, írják a közleményükben.

Kiemelt kép: Épül a lelátó a Hösök terén

Exit mobile version