A globális járványhelyzet hatására átalakuló munkaerőpiacon minden eddiginél fontosabbá vált a munkahelyek biztonsága: ennek érdekében a magyar dolgozók is komoly áldozatokat hajlandóak vállalni. Ennél is fontosabbnak tartják azonban a hazai munkavállalók a jelenlegi bérszínvonaluk megőrzését. Legalábbis ez derült ki a Randstad Workmonitor kutatásából, amely 34 ország, köztük Magyarország adatait is tartalmazza.

A szakemberek szerint a tavalyi évben megváltozott munkakörülmények hosszabb távon is velünk maradhatnak, már csak azért is, mert a dolgozók több mint fele a járvány elvonulását követően is élvezné az otthoni munkavégzés előnyeit, harmaduk pedig még azt is szeretné, ha munkaidejük rugalmas alakítása beépülne a mindennapokba. Ebben nagy segítségükre van az egyre gyorsuló ütemben terjedő digitalizáció is, ami, ha azt vesszük figyelembe, hogy életterünk egyre inkább az online térbe helyeződik át, és még a sportfogadásunkat is online intézzük, például a betfair oldalán, akkor már kevésbé meglepő.

Nem csökkent a munkahely-váltást tervezők aránya

Amíg a várakozásnak megfelelően tovább csökkent azok aránya, akik az elmúlt félévben munkahelyet váltottak (2019 utolsó negyedévéhez képest 5,5 pontot zuhanva 20% volt ez az érték az év végén), addig itthon nem csökkent a váltáson gondolkodók aránya: a foglalkoztatottak 14%-a érez erős késztetést, hogy új munkaadónál, esetleg más pozícióban vagy teljesen új szektorban próbálja ki magát.

Az alkalmazásban lévők egyharmada tartozik a munkahelyváltás iránt valamilyen mértékben nyitottak közé, 10%-ukról mondható el (2019 végén csak 6% tartozott ebbe a kategóriába), hogy kifejezetten tájékozódik vagy akár aktívan pályázik is. A megkérdezett munkavállalók 2%-a számít aktívan pályázónak (az érték nem csökkent az elmúlt egy évben). A válaszadók 31%-a nem keres új munkát, 36%-uk viszont fontolóra venne egy szembejövő lehetőséget. Szakemberek szerint ez az elmozdulás a 2020-ban lezajlott strukturális változásoknak köszönhető, hiszen sokan kényszerültek pályaelhagyásra, ők jelenleg is keresik a számukra leginkább megfelelő pozíciót.

Naprakész kompetenciákkal rendelkezünk?

A magyar munkaerőpiacon a világátlagnál többen (92%) érzik úgy, hogy birtokában vannak egy másik munkakör által megkívánt képességeknek, mégis a globális mértéknél 10%-kal kevesebben (42%) vélik úgy, hogy a COVID-19 utáni világban a munkaadóknak gondot jelent majd az alkalmas munkaerő megtalálása. A munkavállalókat a munkaerőpiac bizonytalanságai sok esetben a saját versenypozíciójuk átgondolására késztetik, ezért folyamatosan felértékelődik a tudás naprakészen tartásának szerepe, olyannyira, hogy hazánkban a válaszadók 83 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ezzel aktívan foglalkozik. Azt azonban csak a válaszadók 12%-a gondolja, hogy a kompetenciák frissen tartása a dolgozó felelőssége, közel kétharmaduk szerint ez a munkaadó és a munkavállaló kölcsönös feladata. De kinek kellene a járvány miatt állásukat vesztettek átképzéséről gondoskodnia? A hazai dolgozók közel azonos mértékben válaszolták azt, hogy ez elsődlegesen a munkaadók (42%) vagy a kormány (39%) feladata, mindössze 14% bízná ezt elsősorban a munkavállalókra.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!