Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk róla, hogy szeptembertől gyökeresen átalakult a parkolás a fővárosban, a korábbi 27 parkolási zónát négy darab váltotta fel. A változás a parkolóövezetek területét érintette lesz, Budán a 2. és a 11. kerület, Pesten pedig Kőbánya és Zugló is kiterjesztette a fizetős parkolóövezetét, ami az addig megismert térképen nem szerepelt.

90 perc ingyen

Most azonban a parkolás kapcsán Zugló polgármestere elképesztő bejelentést tett! A közösségi oldalán megosztott posztból kiderül ugyanis, hogy a zuglói lakosokat napi 90 perc ingyenes parkolással segítik majd.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igényelni kell

Horváth Csaba a bejegyzésben azt írja, “Már igényelhetik a zuglóiak a 90 perces ingyenes parkolást a következő évre. Éljenek ezzel a lehetőséggel és igényeljék meg ezt ingyen online, hogy kényelmesebb legyen a mindennapos ügyintézés.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tehermentesítés

“Ebben a súlyos váláságban is mindent megteszünk kerület polgárainak tehermentesítéséért és kényelméért.” – olvasható a polgármester posztjában.

Az új parkolási rend

A főváros területén egyébként négy zónát határoztak meg, az A-jelű zónában 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni, a B-jelűben 450 forint az óradíj 8 és 20 óra között, a C-zónában 300 forint, 8-18 óra között, a D-zónában pedig 200 forint, 8-18 óra között. Az A-B-C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D-zónában ez nincs korlátozva.

Információs táblák

Az új parkolási rendszer részeként egységes információs táblák is megjelentek az utcákon, amelyek egyértelművé teszik az egyes parkolási zónák jellemzőit. Az új rendszer szeptember 5-én reggel indult, ami fontos, hogy az A, B, C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D zónában ez nincs korlátozva.

Térképen a zónák

Forrás: Budapest.hu

Gyorsabb parkolóhelycsere

Az új, egységes parkolási rendszerhez illeszkedő parkolási díjak, valamint a három órás időtartam-korlátozás kiterjesztése a közterületi parkolóhelyek gyorsabb cserélődését ösztönzik. Ezzel elérhető, hogy az utcai parkolóhelyek elsősorban a gyors, rövid időtartamú parkolási igényeket szolgálják, ezzel javítva ezeknek a parkolóhelyeknek a hatékonyságát – írja közleményében a Városháza.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BPK