Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ne dőljön be! Hamis gyógyszert reklámoznak az interneten

Hamis gyógyszert reklámoznak a Semmelweis Egyetem nevével! A hirdetésben azt sugallják, hogy a szer teljes mértékű gyógyulást biztosít a szív-és érrendszeri betegeknek. Az egyetem cáfol.

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely garantálja a szív- érrendszeri betegségek „teljes mértékű gyógyulását”.

Az egyetem közleményében azt írják, egy online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és azt sugallja, mintha a klinika professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket, ezért a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azt kérik, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.

A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version