Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ne lepődj meg, ha elmegy az áram! Sok helyen pont most lesz áramszünet

Eddig szinte senkit sem érdekelt, ha napközben áramszünet volt otthon, most viszont nagyon is fontos lett. Nem halasztható karbantartási munkákat végez a következő két hétben az ELMŰ a fővárosban és az agglomerációban. Összesen 132 alkalommal lesz akár több órás áramkimaradás. Mivel a koronavírus-járvány miatt sokan vannak otthon, ha nem tudsz az áramszünetről csúnya meglepetés érhet. Az áramszünetek helyét, időpontját a cikkünk alján találod.

Átfogó, „nem halasztható” karbantartási munkálatokat végez a következő két hétben az Elmű Budapesten és környékén így számos kerületben hosszabb-rövidebb áramszünetekre kell készülni. Az Elmű Hálózati Kft. honlapján elérhető információk szerint a munkálatok többnyire csak pár órát vesznek igénybe, bizonyos területeken ugyanakkor csaknem tíz órán át dolgoznak majd a szakemberek, ami esetlegesen akár ilyen hosszú áramkimaradásokat is jelenthet az adott városrészekben – írja a Portfolio.hu.

A tervezett áramszünetekkel kapcsolatban sokan szerették volna megtudni, mi az oka az időzítésnek, hogy valóban szükséges-e éppen most elvégezni a munkálatokat és hogy nem lehetne-e máskor sort keríteni rájuk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A napközben szinte senkit sem érdeklő áramszünet most azért lett fontos, mert  a járványhelyzet miatt nagyon sokan vannak otthon gyerekeikkel, egyre többen dolgoznak otthon, az áram így értelemszerűen home office-ban végzett munkájukhoz is elengedhetetlen.

Egy néhány órás áramkimaradást egy feltöltött akkumulátorú laptoppal gond nélkül át lehet vészelni, de egy 8-9 órás áramszünet már más, nem beszélve azokról, akik asztali számítógépen vagy egyéb, elektromos áramot fogyasztó gépen dolgoznak. Sok helyen a fűtés is villamos energiával működik, és persze az áram a háztartási berendezések működtetéséhez is elengedhetetlen.

Az Elmű-ÉMÁSZ szolgáltatási területei Budapesten és agglomerációjában, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye egyes részein helyezkednek el.

Az áramellátás zavartalan biztosításához elengedhetetlen, nem halasztható teendők is, melyeket a kisebb rosszat választva éppen azért kell elvégezni, hogy ne legyen nagyobb baj belőle, illetve hogy a rendszer használhatóságát, a szolgáltatást fenn tudják tartani. A következő hetekben tervezett karbantartási munkálatok egyértelműen ebbe a kategóriába tartoznak. Minden egyéb, kevésbé sürgős karbantartást elnapoltak, de a tervezett munkálatokat mindenképpen el kell végezni, mert enélkül jelentős üzemviteli kockázat merülne fel – írta az ELMŰ a portálnak.

Az alábbi táblázatban az Elmű Hálózati Kft. honlapján található információk alapján összegyűjtöttük, a következő két hétben hol, mikor és milyen időtartamú, esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkálatokat végeznek Budapesten és az agglomerációban.

Kiemelt kép: Elektromos vezetékek Dunakeszin – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Exit mobile version