Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Nyissanak ki a fodrászatok, kozmetikák és körömstúdiók!” – ehhez kérik a operatív törzs közbenjárását a szépségipari dolgozók

A szépségipari dolgozók azt kérik, hogy a kormány engedélyezze, hogy március 22-e után megnyissanak a fodrászatok, kozmetikák és a körömstúdiók. Szerintük indokolatlanul záratták be üzleteiket, mert ahogyan írják, egy hipermarketben nagyobb a fertőzés veszélye, mint egy szépségszalonban.

Petíciót indítottak

Petícióban kérik a szépségipari dolgozók az operatív törzset, hogy járjon közben a kormánynál annak érdekében, hogy március 22-e után újra kinyithassanak a szépségszalonok. A fodrászok és kozmetikusok, körmösök és masszőrök szerint egy ma nyitva tartó trafikban vagy hipermarketben, de akár egy gazdaboltban is nagyobb a fertőzés veszélye, mint náluk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bajjal járhat a kezelések megszakítása

„A szépségipari szolgáltatás számos esetben elengedhetetlen, a folyamatban lévő kezelések megszakítása negatív következménnyel járhat a vendégeink részére. Példaként szeretnénk felhozni a különböző gyulladáskezelő arckezeléseket, a fájdalmat okozó benőtt és legrosszabb esetben elfertőződött lábkörmök, berepedt lábfej sarokfájdalom kezeléseket, krónikus hátfájás enyhítést célzó masszírozásokat, a fizikai közérzetet javító szolgáltatásokat, és a lista még bőven folytatható és kiterjeszthető az összes szépségipari szolgáltatóra” – írják petíciójukban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kárt okoz a vendégeknek

A kozmetikusok és fodrászok szerint a szalonok bezárása a vendégeknek is kárt okoz.  A magánegészségügy nyitva tartása mellett, a szépségipar bezárása megítélésük szerint nem indokolt.

Állandó fertőtlenítés

Az írják, hogy szakmájukból kifolyólag eddig is nagy hangsúlyt fektettek a fertőtlenítésre, a pandémia előtt is sokan maszkban, kesztyűben dolgoztak.

Egy vendég van jelen


„A vírus megjelenésével még inkább betartjuk az egészségügyi előírásokat, egyszerre egy szakember csak egy vendéggel találkozik, az üzletekben pedig most nem fogadunk a vendégen kívül kísérőket, hozzátartozókat” –áll a petícióban.

Védőfelszerelés

„Védőfelszerelésben dolgozunk — akárcsak az egészségügyben —, a vendégek előtt és után is fertőtlenítjük a munkafelületeket, asztalokat, kilincseket, eszközöket”.

Hosszú szünet két vendég közt

„A vendégeknek adott időpontokat is tágabbra vettük, így a vendégek sem találkoznak egymással, van egy 15-20 perces szünet két vendég között, ezalatt végezzük el a szükséges fertőtlenítéseket, szellőztetést”.

Vállalkozóként dolgoznak

A szépségiparban dolgozók azt írják, hogy döntő többsége KATA-s vállalkozói formában végzi a tevékenységét, így „mi nem vagyunk jogosultak a bértámogatásra. Ha mi bezárunk, egészen egyszerűen nincsen bevételünk, kiadásunk viszont ugyanúgy van”.

Nem tudják eltartani családjukat

„A családjainkat is el kell tartani, számos esetben előfordul, hogy egy házasságban mindkét fél a szépségiparban dolgozik, de bármelyik családfenntartó féltől érkező bevétel kiesése jelentős veszteség egy családnak, a többgyermekeseknek, és a gyerekét-gyerekeit egyedülállóként nevelő szülőknek egyaránt” – áll a petícióban.

Bérleti díjak

A szépségiparban dolgozók azt is nehezményezik, hogy sokan magánszemélyektől bérlik szalonjaikat, így rájuk nem vonatkozik a bérleti díj eltörlése.

Megjelenhetnek a sufni szalonok

A petíció végén arról írnak, hogy a legális szépségszalonok ellehetetlenítésével ugrásszerűen megszaporodhatnak az olyan fekete/sufnis és sokszor kontár tevékenységek, amelyek a fent leírt higiéniai és vírusvédelmi intézkedéseket nem helyezik előtérbe, komoly veszély jelentve a vendégekre nézve. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version