Függetlenül attól, hogy milyen hosszú, egy sportfogadással kapcsolatos útmutatónak mindig vannak kötelező elemei, amelyek segítenek abban, hogy az új és régi játékosok is megismerhessék a lényeget. Ilyen kérdések a bwin magyar sportfogadási iroda szerint a különböző fogalmak, az oddsok működése, illetve annak a körbejárása, hogy hogyan lehet megtalálni egy igazán jó bukméker oldalt. A következőkben ezekre a dolgokra keresünk választ, remélhetőleg megtalálod majd itt azt is, amit te magad keresel.

Mi is a sportfogadás?

Ha az alapfogalmat nézzük, a sportfogadás egy olyan, a szerencsejátékok kategóriájába tartozó tevékenység, amely során a játékos, a sportfogadó megpróbálja megjósolni, hogy egy adott mérkőzésnek, bajnokságnak mi lesz az eredménye. Az alapvető lehetőségek általában az 1 (hazai) 2 (vendég), és az X a döntetlen. Az online fogadások előretörésével azonban a sportfogadásban egy mérkőzésre akár már 100 különféle lehetőség közül is lehet választani.

Piacok és fogadási típusok

A sportfogadás világában piacoknak nevezzük az egyes fogadási lehetőségeket az adott mérkőzésre. Ahogy fentebb már írtam, az 1X2 a legáltalánosabb lehetőség, hiszen minden mérkőzésnek van egy végső kimenetele. Ezeken túl még olyan lehetőségek is vannak, mint:

  • Over/Under: a Fölött/Alatt azt jelenti, hogy arra köt a játékos fogadás, hogy a mérkőzésben elért pontok, vagy az egy csapat által elért pontok száma egy bizonyos szám alatt/fölött lesz. Példa: Egy focimeccsen lehet fogadni arra, hogy az első félidőben 2 felett vagy kettő alatt lesz a gólok száma. Ezek gyakran menet közben változó szorzókkal köthetők, erre még kitérünk.
  • Mindkét csapat pontot szerez: itt is van már félidőre lebontott lehetőség, ennek a lényege, hogy arra fogadunk, hogy a meccsen mindkét csapat gólt szerez (vagy sem).
  • Eredmények: Az eredmények nem csak a mérkőzés végkimenetelére vonatkozhatnak, hanem arra is, hogy egy adott mérkőzésen például hány gól születhet, de akár le lehet bontani arra is, hogy az egyes félidőknek mi lesz az eredménye.
  • Játékosokra való fogadás: Ma már számos online bukméker kínál olyan lehetőséget is, hogy arra fogadjanak a szerencsejátékosok, hogy az adott meccsen például ki fog gólt szerezni, illetve hogy mennyit fog gólt szerezni.
  • Egyebek: ide pedig akár minden beírhatunk, amire fogadni lehet, hiszen a piros lapok számától kezdve a kiállításokig, a cserékig mindenre lehet már fogadást kötni.

Stratégiák és fogadási rendszerek

Minden sportfogadáshoz hasonló tevékenységnél szükség van valamilyen stratégiára vagy rendszerre, amivel lehetőség nyílik arra, hogy a játékosok a lehető legtöbbet hozzák ki a tevekénységükből. Na most ez nem jelenti azt, hogy a neten található mindenféle tuti stratégiák működnének. Ellentétben azzal, amit mondanak az ilyen guruk, nincs hülyebiztos és pofon egyszerű megoldókulcs a fogadási piacon. Ha lenne, akkor a bukmékerek már inkább bezártak volna. Egyszerű logika. Láttam már nagyon sok ilyen taktikát, mint a Martingale-duplázós rendszer, vagy a D’Alembert elmélet. de az igazság az, hogy ezek hosszú távon nem működnek. Annyira kiszámíthatlan egy-egy mérkőzés, hogy gyakran (ezt a BL-ben láthattuk is) a legesélytelenebbnek tűnő csapat viszi el a meccset, és aki erre fogadott, az elég jól kaszálhatott.

Így érdemes fogadni

Ha sportfogadást szeretnél kötni, akkor több olyan lehetőség is van, ami segíthet abban, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a játékkal eltöltött idődből. Ahhoz, hogy sikeresen zárhasd a sportfogadási tevékenységedet, az kell, hogy a mérkőzés előtt elvégezd a kis kutatásod, olvass sporthíreket. Nézd meg például, hogy az adott csapatok hogyan szerepeltek az elmúlt szezonban, milyen eredményekkel zárták a legutóbbi mérkőzéseiket, illetve kik jöttek, kik mentek a csapatból. A személyi változások gyakran befolyásolják egy csapat teljesítményét, így ezt is érdemes megnézni. Nincs azonban 100% garancia, mert végső soron a játékosok tehetsége és némi szerencse határozza meg, hogy végül a két csapat közül ki kerül ki győztesen.

Mindig keress törvényes oldalakat!

Talán nem is kellene külön kiemelni, de a saját biztonságod érdekében fontos, hogy mindig olyan oldalakon köss fogadásokat, amelyek törvényesen, és valamennyire átláthatóan működnek. Hivatalosan Magyarországon egy olyan bukméker van, ahol legálisan köthetsz fogadásokat, de a külföldi oldalak sincsenek már letiltva. Emiatt a lehetőségek tárháza végtelen. Érdemes mindig előre megnézni a szorzókat, és ott kötni a fogadást, ahol számodra a legkedvezőbb lehetőségek vannak.

(X)