Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Pálinkázott és piacozott az új amerikai nagykövet, aztán hirtelen meglepőt mondott David Pressman

Munkába lendült az új amerikai nagykövet Budapesten. David Pressman szinte minden nap járja a várost, szívesen találkozik az emberekkel. Most a Nagyvásárcsarnokba ment kolbászt kóstolni, közben pálinkázott is egyet. A nagykövet meglepőt mondott: megtanul magyarul. Az erről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Nem bújik el a nagyköveti rezidenciára

David Pressman szeptember elején érkezett Budapestre, fogadta őt a külügyminiszter, múlt héten átadta a megbízólevelét a köztársasági elnöknek. Találkozott Karácsony Gergellyel a Városházán, legutóbb pedig a pénzügyminiszterrel fogott kezet, aztán rollerezett egyet a Dunakorzón, majd elment a Nagyvásárcsarnokba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szokatlan család

Az új amerikai nagykövet nem titkolja, hogy az ő párja egy férfi és két közös gyermekük van. A Magyarországon szokatlan családot a közösségi oldalán is megmutatta a diplomata, amikor Novák Katalin köztársasági elnökhöz ment.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

David Pressman és családja

Forrás: Twitter/Ambassador David Pressman

Rubik-kocka rajongás

A nagykövet egyik fia nagy Rubik-kocka rajongó, elképesztő sebességgel tudja kirakni a kockát, ezért első budapesti útjuk egy Rubik-kocka boltba vezetett.

Itt a videó arról, hogyan pörgeti a nagykövet fia a Rubik-kockát

Tanulna magyarul

A nagykövet egy friss videóban a Bazilika előtt ücsörög, kávézik és magyarul beszél. Azt is elmondta, hogy nagyon szeretne megtanulni magyarul. A videóban többször megszólal, nem is rossz kiejtéssel.

Piacozás

A Nagyvásárcsarnokot sem hagyhatja ki egy frissen Budapestre érkező kiemelt státuszú diplomata. David Pressman is elment piacozni. Megkóstolta a vecsési savanyúkáposztát, a Pick-szalámit és a legendás Gyulai-kolbászt.

Pálinkázás

Az egyik kolbászos standnál meglepő dolog történt. Az árus fogott egy kupicát, megtöltötte jófajta kisüstivel és átnyújtotta a nagykövetnek. David Pressman koccintott és felhörpintette a páleszt.

20 évvel ezelőtt már járt Budapesten

A nagykövet friss videójából kiderül, hogy 20 évvel ezelőtt járt már Budapesten és nagyon jól érezte magát. Erről fotókat is közreadott, és szabadkozik, hogy a 90’-es évek divatján már ő is túllépett.

Együttműködés

David Pressnam politikai üzenetet is megfogalmazott a videóban. Állítja: „Bonyolult időket élünk, ezért most fontosabb, mint valaha, hogy a magyarok és az amerikaiak együttműködjenek és közösen nézzenek szembe a régió és a világ kihívásaival.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a nagykövet pálinkázós videója

Kiemelt kép: David Pressman pálinkázik a Nagyvásárcsarnokban – Forrás: a fenti videó

Exit mobile version