Magyar kutya, magyar NFT. Teljesen egyedi és megismételhetetlen pulikutya grafikák fognak megjelenni 2022 január 31. napján a digitális térben. A kutyákat nem csak begyűjthetjünk, de később játszhatunk is velük!

Az egyik legújabb digitális mánia az NFT. A betűszó jelentése non-fungible token, vagyis olyan digitális eszköz ami semmi mással nem helyettesíthető, ergo egyedi. A legendás magyar pásztorkutya által inspirált projekt Puli Paws (puli mancsok) név alatt fut, jelenleg el a Twitteren és Discordon érhető tetten ahol magyar nyelvű szerver-szoba is van.

Mi az a Puli Paws?

Terelj, juhokat aztán jöhet egy kvízjáték és nyerj! Dióhéjban ennyi lenne a puli paws NFT-projekt. De ha érdekelnek a részletek, akkor görgess lejjebb, hiszen először a budapestkörnyéke.hu-n olvashatsz erről először.

Mikor és hol?

A puli paws karakterek 2022 január 31. napjától kezdődően lesznek elérhetők a készlet erejéig. Mindössze 8888 pulikutya fog készülni, soha nem lesz elérhető se több se kevesebb. A projekt honlapján keresztül lehet majd őket mintelni, de a fontos linkek Twitteren és Discordon megtalálhatók.

Miért a pulikutya?

Az NFT-k világában az emberrel egymás után jönnek szembe a különböző macskák, majmok vagy pingvinek. De, mi azért választottuk a pulikutyát, mert cuki. Viccet félre téve, a pulikutya a többi kutyafajta között is igazán egyedi megjelenésében és nincs ez másként a metaverzumban sem. Valamint az is fontos szempont volt, a projektnek legyen valamilyen magyar kötődése, a puli pedig egy igazi magyar kutyafajta, így itthon mindenki tudja, hogy mire gondoljon amikor meghallja, hogy puli.

Betekintés a pulik világába!

Mi a projekt célja?

A csapat elmondta, hogy céljuk az összes pulikutya eladását követően az NFT-hez tapadó hasznosság biztosítása a tulajdonosoknak. Hiszen a fő irányvonal, a közösség avagy a 7777 falka tag érdekeinek szem előtt tartása hosszú távon.

Szeretnének létrehozni egy a puli paws kutyákon alapuló képregény sorozatot, ami havonta jelenne meg és különböző témákat dolgozna fel. Alapvetően vicces szituációkat jelenítene meg, bemutatva a pulik és a birkák mindennapi szócsatáit. A képregényben minden NFT karakter meg fog jelenni, ez picit olyan, mintha minden puli egy szuperhős lenne a saját történetével.

De a képregény csak a kezdet, hiszen a metaversumban is lehet és kell is márkát építeni. És akkor miért ne lennének azok a pulik?! Ezen kívül leht még arra is számítani, hogy egy limitált kiadású 2. generációt is meg fog jelenni, elsősorban az NFT tulajdonosoknak. A második generációs kollekció elkészítésébe, a csapat más művészeket is szeretne bevonni,

Érdekes út áll a pulik előtt, de valószínű, hogy az értékük idővel nőni fog, vagyis a tulajdonosok drágabban fogjuk továbbértékesíteni puli paws kutyájukat a másodlagos piactereken mint pl. az Opensea.

Drága lesz egy puli paws pulikutya?

A projekt többek között gazdasági szempontok miatt választotta a Polygon blokkláncot, hiszen alacsonyak a minteléskor felmerülő gázdíjak (gas fee az az összeg amit egy NFT létrehozásakor kell fizetnünk) szemben például az Ethereum blokkláncon futó projektekkel.

A pulikutyák pontos mintelési összegét, később tesszük közzé a Discord szerveren és Twitteren. Ennek oka, hogy a kriptovaluták magas volatilitása miatt most 1 hónappal a mintelés előtt nem mondanánk pontos számot.

Ami biztos:

  • 77 puli ingyen elérhető lesz azoknak a Discord tagoknak akik aktívak
  • 200 puli minimális áron lesz elérhető
  • a többi 7,500 puli pedig normál áron lesz elérhető

Pulik, stake, NFT-k, esetleg kimaradt valami?

Nem, a lényeget átadtuk! Zárszóként pusztán annyi álljon itt, hogy a pulikutyák stakelésével a tulajdonosok passzív jövedelmehez fognak jutni, anélkük, hogy eladnák az NFT-jüket.

A puli paws NFT projekt kiaknázásához kívül stabil internetkapcsolatra és minimális kriptovaluta ismeret re lesz szükségünk. És persze taktikára!

A pulikutyák a Polygon blokkláncon fognak élni és 2022 január 31. napján lesznek elérhetők (mintelhetők). Szóval miután túlvagyunk az ünnepeken és mindenki alaposan szétcsapta magát szilveszterkor, még mindig lesz ideje magához térnie amikor a pulik startolnak.

Discord: discord.gg/4mjMUMmfst

Twitter: https://twitter.com/pulipaws

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!