Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Rallybaleset: több métert repült és egy nézőre zuhant az életveszélyesen megsérült kislány, egy önkéntes katona kezdte meg az újraélesztését

Egy apa és 30 év körüli fia is meghalt vasárnap, miután egy autó a nézők közé csapódott Bajótnál, egy rallyversenyen. Négyen azonnal meghaltak, egy kislány azonban most is életveszélyes állapotban van. A gyermek újraélesztését egy önkéntes katona kezdte meg a helyszínen.

Tragédia a rallyversenyen

Négy halálos áldozata van annak a rallybalesetnek, amely vasárnap történt Lábatlan és Bajót között történt. Az Esztergom – Nyerges Rallyn egy autó a nézők közzé csapót. A sofőr elveszítette az uralmát a jármű felett, ezután történt a tragédia.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Apa és fia is meghalt

A helyszínre 4 mentőhelikopter és 8 mentőegység is érkezett. A tragédia után a nézők próbáltak segíteni a sérülteken. Korábban írtunk arról, hogy az egyik szemtanú elmondta, hogy a kezei közt halt meg két sérült. A rendőrség közleménye szerint egy nő és három férfi vesztette életét. Az áldozatok közt egy apa és fia is van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Több métert repült a kislány

Vasárnap este az is kiderült, hogy több embert kórházba szállítottak. Az egyik életveszélyes állapotban van, úgy tudjuk, ő egy gyermek. A kórházban még most is küzdenek az életéért. A szemtanúk elmondása alapján a kislányt az autó úgy elgázolta, hogy több métert repült, és az egyik nézőre zuhant.

Önkéntes katona segített

A férfi azonban elképesztő lélekjelenléttel sietett a bajba jutottak segítségére: „A fiam volt önkéntes katona, ott kapott némi kiképzést elsősegélynyújtásra. Így azt a kislányt, akit az autó rádobott, elkezdte élesztgetni” – mondta a Borsnak annak a férfinek az édesapja, aki elsők között rohant az életveszélyesen sérült gyermek segítségére.

Azt hitte, meghalt

 A kislány olyan szörnyű állapotban volt, hogy megmentője először azt hitte: a gyermek életét vesztette. „De estére megtudakolta, hogy mégis él, csak nagyon súlyos az állapota. Viszont többször is felemlegette, hogy miközben ő ott volt, senki nem jött a kislányhoz, nem kereste, így nem tudni, kivel érkezhetett a versenyre. Egy másik gyerekről is mesélt, aki viszont az apukáját próbálta felhúzni…” – mondta a férfi.

Tiltott helyen álltak a nézők

Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke hétfőn elmondta a Hír TV Radar című műsorában, hogy szerinte alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek megrendezését és lebonyolítását. A műsorvezető szerint a baleset helyszínén nézők tartózkodtak az elzárt területen, és bár többször is távozásra szólították fel őket, nem mentek el. A történtek után végzett gyors vizsgálat szerint a verseny rendezésére vonatkozó biztonsági tervek rendben voltak.

Vizsgálóbizottságot hoztak létre

Szujó Zoltán elmondta, hogy a baleset miatt vizsgálóbizottságot hoztak létre, és belső vizsgálatot rendeltek el a szövetségben, amelynek végén konkrét javaslatokat nyújtanak majd be az összes érintett szervhez és hatósághoz, hogy ilyen tragédia többé ne történhessen Magyarországon. A belső vizsgálatok eredményeiről későbbre ígért tájékoztatást az autósport-szövetség.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ez az autó okozta a balesetet – Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Exit mobile version