Országos ellenőrzést rendelt el a gyrost árusító éttermekben és büfékben a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az NKFH közleménye szerint az utóbbi időben több probléma is felmerült a gyrosok készítésével és árusításával kapcsolatban, ezért kapnak most fokozott hatósági figyelmet a gyrosok.
Négy büfét bezártak
Az ellenőrzések során több alkalommal kiderült, hogy vagy megszakadt a hűtési lánc, vagy nem tudták megfelelően igazolni a hús eredetét, vagy a konyhák tisztaságával volt probléma. Az eddig lefolytatott hatósági ellenőrzések közel 70 százalékánál találtak kifogásolni valót az ellenőrök, 4 gyrost árusító büfé működését felfüggesztették. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.
Hűtési lánc
Az NKFH az országos ellenőrzés elrendelésével azt akarja kideríteni, hogy a gyrosok megfelelnek-e az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásoknak. Az NKFH és a szakmai irányítása alatt álló kormányhivatalok kiemelten figyelik az alapanyagok eredetét és nyomonkövethetőségét, a tárolási és hőkezelési hőmérsékletek betartását.
A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nyomtatott változatban először 1907-ben jelent meg a Budapest és Környéke újság. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!
Mindenre kiterjednek a vizsgálatok
Továbbá ellenőrzik a konyhai folyamatokat, mint például a hús pácolásását és nyársra húzását. A közlemény szerint a hatóság vizsgálatai emellett érintik a dolgozók személyi higiéniáját, a munkaterületek tisztaságát, a fogyasztók allergénekről való tájékoztatását, illetve azt is, hogy a vendéglátók megtettek-e minden szükséges hatósági bejelentést. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.
Kiemelt kép: illusztráció
