Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ruha nélküli nő őrjöngött a Westendben, testi kényszerrel és vegyi eszközökkel tudták csak hatástalanítani

Zavarodott nő sétált be Budapest egyik legnagyobb üzletközpontjába, majd egy ruhaboltba betérve levetküzött, és anyaszült meztelenül ordítozni és táncolni kezdett. Pár másodperc elteltével azonban erőszakos viselkedésbe torkollott a jelenet. A biztonsági szolgálat a rendőrség és a mentők segítségét kérte.

Hirtelen meztelen lett

Szerdán, a kora délutáni órákban történt a megrázó eset. Az első emelet egyik felkapott ruhaüzletébe sétált be a nő, és ismeretlen okokból megszabadult a ruháitól. A szomszédos bolt dolgozója nem hitte el, amit ezután látott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kamerázni kezdték

„Láttuk, ahogy elkezd gyülekezni a tömeg a bolt előtt, és többen is kameráznak és szörnyülködnek. Egyszer csak hatalmas kiabálás kezdődött, ugyanis a nő elkezdet artikulálatlanul ordibálni, táncolni és az őt néző közönségnek produkálta magát” – számolt be a Borsnak a szemtanú.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Erőszakos lett

Miután a biztonsági szolgálat, és a bolt dolgozói felszólították, hogy hagyja abba és öltözzön fel, a nő erőszakossá vált. Szerzett egy szabó ollót és azzal kezdett el hadonászni. A biztonságiak értesítették a hatóságokat.

Nem volt könnyű dolga a rendőröknek

A rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai is kiértek a helyszínre, és végül testi kényszerrel és vegyi fegyverekkel tudták csak hatástalanítani a nőt. A Bors felkereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, hogy a részletekről érdekleklődjenek.

Így történt az eset

„A rendőrségre 2023 június 7-én 13 óra 11 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy VI. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletében egy meztelen nő őrjöng. A 6. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei érkezésekor az artikulálatlanul kiabáló nőnél egy nagy szabóolló volt, amit többszöri felszólítás ellenére sem tett le, valamint aktívan ellenállt az intézkedésnek, ezért a járőrök vegyi eszközt és testi kényszert alkalmazva megbilincselték a nőt.”

Eljárás indult

„A mentőszolgálat munkatársai a nőt rendőri kísérettel kórházba vitték. A 6. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés miatt indított eljárást” – tájékoztatott a BRFK sajtóosztálya. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a meztelen asszonyt rendőri kísérettel elszállították a helyszínről, és jelenleg egy egészségügyi intézményben megfigyelés és kivizsgálás alatt áll.

Mesél a szemtanú

„Az egyik kolléganőm mondta, hogy ők látták a nőt, ahogy ruhában megy be az üzletben, majd ott vetkőzött le. Később pedig csak akkor foglalkoztunk újra vele, hogy mi történik, amikor a tömegben néhányan arrébb rohantak, meg sikoltoztak” – mondta a szemtanú.

Gázspray-t is bevetettek

„Akkor tudatosult bennünk, hogy valami balhé van, és a nőt próbálják meg lefegyverezni a rendőrök. Még gázspray szagát is érezni lehetett az egész folyosón, úgyhogy szerintünk azt is használtak ellene. Kettő óra körül, amikor végre letudták nyugtatni a nőt, akkor láttuk, hogy egy ilyen zubbonyszerű ruhaanyagba csomagolták a nőt, és úgy vitték el.”

Nem nyitott ki a bolt

„A ruhabolt rácsát azonban ezután már nem húzták fel és zárva maradt egésznap a bolt, biztos nagy megrázkódtatás érte az ott dolgozókat” – foglalta össze a történteket a bevásárlóközpont dolgozója.

Megszólalt a biztonsági szolgálat

„A biztonsági szolgálatunk miután észlelte a zavartan viselkedő hölgy jelenlétet azonnal szakszerűen és diszkréten járt el, hogy biztosítva legyen a látogatók, az ott dolgozók biztonsága és a bevásárlóközpont zavartalan működése. A hölgyet végül rendőri intézkedés keretein belül szállította el a mentőszolgálat. Az esetről más információval nem kívánunk szolgálni, a normál üzletmenet az érintett üzletben a holnapi napon fog helyre állni” – nyilatkozta a Borsnak a bevásárlóközpont biztonságáért felelős csoport szóvivője. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version