Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Sokkoló és megrendítő látvány fogadott” – négy huszonéves halt meg a tapolcai vonatbalesetben, amikor a fiatalok a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtottak

Tapolca, 2022. január 1. Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György

Négyen meghaltak, egy ember életveszélyesen megsérült szombat délelőtt Tapolcánál, ahol egy vonat és személygépkocsi ütközött. Az áldozatok huszonéves fiatalok voltak. Egy 18 éves férfi életéért küzdenek.

Halálos baleset

Ahogyan arról a Budapestkörnyeke.hu is beszámolt, halálos baleset történt Tapolcánál, miután vonattal ütközött egy autó szombat délelőtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Négyen haltak meg

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves fiatalembert pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre

A Skoda Octavia Kisapáti felől közlekedett Tapolca irányába, amikor a vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott és ott összeütközött egy személyvonattal.

60 métert tolta az autót a vonat

A mozdony mintegy 60 méteren át tolta maga előtt az autót, amit egy 20 éves fiatalember vezetett. A 17 éves lány, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, hátul középen ült az autóban, őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba.

A mezőn találták meg az autó roncsait

Forrás: MTI/Varga György

Segít a tapolcai önkormányzat

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, amelyről a két település polgármesterét is tájékoztatta.

Gyásznap

A tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja a polgármester és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott. „Kint jártam a helyszín közelében, a rendőrségi zárásnál, sokkoló és megrendítő látvány fogadott. Az áldozatokat azonosítják” – írta Facebook oldalán Tapolca vezetője.

Egy sümegi fiatal is meghalt

Végh László Sümegi polgármestere azt mondta, hogy mélyen megrendítette a tragédia, az pedig külön fájdalmasan érintette, hogy tudomása szerint egy sümegi fiatal is van az elhunytak között.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, így egyebek között azt is, milyen sebességgel közlekedett az autó, illetve fogyasztott-e alkoholt a sofőr.

Befejezték a helyszínelést

13.30-ra befejezték a helyszínelést, a rendőrök feloldották az útzárat, megindulhatott a közlekedés az érintett útszakaszon, valamint Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között ismét közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon délután helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Varga György

Exit mobile version