Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Suttyó a buszon: Egy férfi azért balhézott, mert a járvány miatt lezárták az első ajtókat

A 106-os busz sofőrjével balhézott a koronavírus miatt lezárt első ajtón kiakadó férfi. Lehülyézte a sofőrt, és a rendőröket akarta hívni. Szerinte korlátozzák a személyes szabadságát azzal, hogy nem szállhat le azon az ajtón, ahol akar. A videót a cikkünk alján lehet elindítani.

Az Index egyik olvasója kedden délután készítette az alábbi videót a 106-os buszon, a Flórián téri buszmegállóban. A 106-oson, ahogy minden BKV-járaton, néhány napja a koronavírus terjedésének lassítása, a sofőrök és az utasok egészségének védelme érdekében tilos az első ajtó használata. Ezért az első ajtó előtti terület szalaggal le is van zárva.

Ennek komolyanvételét Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is kérte, hiszen a közszolgáltatásokat végző embereket, például a buszsofőröket mindenképpen távol kellene tartani a fertőzéstől.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kordonnal zárták le a BKV buszok első ajtaját – Fotó: MTI/Balogz Zoltán

A videón látható férfit ez cseppet sem zavarta, felhajtotta a szalagot, és az első ajtón akart leszállni. Amikor a sofőr közölte vele, hogy ez jelenleg tilos, vitatkozni kezdett a sofőrrel, hogy nyissa ki az első ajtót, mert „ő nem beteg, itt senki nem beteg”. 

Arról is beszélt a hőbörgő férfi, hogy ne korlátozza az ő szabadságát, ott száll le, ahol akar. Majd miután leidiótázta a busz vezetőjét, elindult a hátrébb lévő ajtóhoz, de előtte még életvezetési tanácsokat is adott: „Egyél fokhagymát, egyél gyömbért, antibiotikum. Akkor nem lesz bajod.”

A videót alább lehet elindítani.

Kiemelt kép: Kordonnal zárták le a BKV buszok első ajtaját – Fotó: MTI/Balogz Zoltán

Exit mobile version