Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Tea, mint az egészség őrzője

Japánban a teázásnak régi hagyománya és külön szertartása van, de hazánkban is a második legnépszerűbb italnak számít a tea. Azonban nemcsak finom íze, de különleges, jótékony hatásai miatt is érdemes fogyasztani. 

Az egyik legfinomabb ital

A tea nemcsak a téli hideg időszakban vagy ünnepek alkalmával, illetve betegség esetén tökéletes ital, de akár a nyári melegben is, hiszen hidegen, jégkockával, citromkarikával is fogyasztható, sőt, kifejezetten frissítő tud lenni.

Cikkünkben éppen ezért a különféle teafajták jótékony hatásait mutatjuk be, megemlítve többek között a kiváló matcha teát is. 

Mi alapján válasszak teát?

A teázás egyik különlegessége, hogy nemcsak az ízek, de a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai szerint is széles a választék, ami alapján válogathatunk. 

A zöld teák “Bentley-je”, a matcha tea

Ha valaki nem túlzottan van otthon az autók világában, a Bentley elegáns vonalaival és minőségi felszerelésével kiemelkedik a többi autó közül. Ugyanúgy, ahogy a minőségi matcha tea is az “egyszerűbb” teák közül. 

Ez nemcsak élénk zöld színének, de a kiemelkedő tápanyagtartalmának is köszönhető. A matcha tea ugyanis akár tizenötször magasabb vitamin- és ásványianyag-tartalommal is rendelkezhet, mint amennyi a hagyományos teákban megtalálható. Mivel tizennégyszer több antioxidánst tartalmaz, mint amennyi az áfonyában található(!), sikeresen küzdi le a sejtkárosító atomok negatív hatásait, ezáltal (egyebek mellett) az öregedési folyamatok lassulását és a betegségekkel szembeni hatékonyabb ellenállást eredményezi. 

És bár annak ellenére, hogy kisebb a koffeintartalma, mint a kávénak, mégis tartós energiát biztosít, akár hat órán keresztül is. Ennek oka, hogy nem erős löketként, hirtelen szabadul fel a szervezetben, hanem folyamatosan.

Ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!

Exit mobile version