Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Több koronavírusos fertőzöttet találtak egy fővárosi idősotthonban

Hiába rendeltek el kijárási és látogatási tilalmat az járványügyi vészhelyzet miatt idősek otthonában, több intézményben találtak már koronavírussal fertőzött idős embert. Afertőzés most  megjelent a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonában. Az intézményből a fertőzött betegeket kórházba szállították, egyidejűleg járványügyi zárlatot rendeltek el.

A Pesti Úti Idősek Otthona 5 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították tegnap kórházba. A kórházban elvégzett tesztek mindannyiuk esetében igazolták a gyanút, koronavírustesztjük pozitív lett. Az időseket gondozó intézmény további 13 lakóját koronavírusgyanús tünetekkel különítették el, ma pedig ők is kórházba kerültek.

Jelenleg hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nincs az intézményben. A X. kerületi tisztifőorvos az intézményben azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A Fővárosi Önkormányzat egy magánlabor segítségével azonnal 200 teszt levételéről intézkedett, mind az ellátó szociális dolgozók, illetve a szükséges körben a bentlakók körében. Az intézmény dolgozói minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel el van látva.

Bár a fertőzés vélhetően még a látogatási tilalom előtti időszakhoz köthető, az idősotthonok fokozott védelme érdekében a főpolgármester a korábbi, az emberi erőforrások miniszterének küldött levelével összhangban továbbra is rendkívül fontosnak tartja, hogy a kórházakból, fekvőbeteg-ellátó intézményekből csak egyértelműen negatív koronavírus-teszt birtokában engedjenek vissza idős embereket a szociális otthonokba, mert a látogatási tilalom betartása mellett is e nélkül az ilyen kívülről beérkező lakók fokozott kockázatot jelentenek a veszélyeztetett korosztályba tartozó embereket gondozó intézményekben.

„Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket. Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek.” – mondta a főpolgármester.

Kiemelt kép: Pesti Úti Idősek Otthona – Forrás: pestiut.hu

Exit mobile version