Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Több mint 100 állatot tartott egy házaspár a gödi házukban: volt ott disznó, 80 kutya, macskák, szurikáta és egy teve is

Több mint 100 állatot tartott egy gödi házban egy pár. Volt ott kutya, macska, szurikáta, sőt még csüngőhasú disznő is. Borzasztóak voltak a körülmények, az ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a nő és a férfi ellen.

Vádat emeltek

Állatkínzás miatt emelt vádat a Dunakeszi Járási Ügyészség azzal a párral szemben, akik több mint száz állatott tartottak egy családi házban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tagadják bűnösségüket

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönbüntetést, és állattartástól eltiltást kértek az állatkínzással vádolt nőre és férfire is. A pár mindkét tagja tagadta a bűnösségét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A nő szerint rendben van minden

A nő azzal védekezett, hogy állattartással foglalkozik, és megfelelő körülmények között tartotta az állatokat, míg a férfi azt állította, hogy nem is lakott a házban.

Borzasztó körülmények közt tartották az állatokat

Forrás: ugyeszseg.hu

Szaporítás miatt tartották az állatokat

A vádirat szerint az elkövetők egy körülbelül 200 négyzetméteres gödi családi házban és a hozzá tartozó kertben több mint száz állatott tartottak 2019 októbere előtt. Részben szaporítás miatt tartották az állatokat.

Volt ott minden

A házban 81 kutyát, 3 macskát, 2 nyulat, 8 gerlét, 1 galambot, 1 kakadut, 4 szurikátát, 1 ormányos medvét, 1 kuvikot és számos egeret tartottak. Továbbá a kertben, nyitott karámban tevét, 4 alpakkát, 5 birkát, 3 pónit, 3 kacsát és 1 csüngő hasú disznót is elhelyeztek.

Betegek voltak az állatok

Az elkövetők nem megfelelő körülmények között tartották az állatokat, emiatt több egyednél is különböző betegségek alakultak ki. Továbbá a tartás körülményei több állatnál sem igazodtak az életmódjukhoz.

Állatorvos nem látta az állatokat

A zsúfolt illetve nem megfelelően kialakított tartóhelyek, valamint esetenként többféle állat együttes elhelyezése további sérüléseket is okozott. A helyzetet csak súlyosbította sok esetben a szükséges állatorvosi kezelések mellőzése is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: ugyeszseg.hu

Exit mobile version