Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Többen elkapták a koronavírust a János kórház sebészeti osztályán, lezárták a részleget

Lezárták a János kórház sebészeti osztályát, miután több dolgozó és egy beteg covid tesztje pozitív lett. Amennyiben több megbetegedést nem észlelnek, akkor a jövő hét elején újra fogadhat betegeket az osztály.

Lezárták a sebészetet

Több dolgozó és beteg kapta el a koronavírust a Szent János kórház sebészeti osztályán, ezért a kórház főigazgatója még péntek délután felvételi zárlatot rendelt el – írja a Népszava. 

Nem fogadnak betegeket

Mindez azt jelenti, hogy egyelőre nem fogadnak új beteget a sebészeti osztályon, a már ott kezelteket ellátják. A lap tájékoztatást kért a kórháztól és az Országos Kórházi Főigazgatóságtól is, választ még nem érkezett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Először egy orvos betegedett meg

Már a hét elején kiderült, hogy egy orvos Covid-fertőzött, őt azonnal karanténba küldték. Az orvos a mostani zárlatot kiváltó fertőzések észlelésekor már napok óta nem vett részt az osztály munkájában.

Három fertőzöttet találtak

Pénteken további egy dolgozó és egy beteg lázasodott be, ezért letesztelték az összes munkatársat és bennfekvőt. A tesztelés nyomán találtak még három fertőzöttet.

Ha nincs új fertőzött, újranyitnak

A hétvégén az osztályt takarítják, fertőtlenítik, vasárnap vagy hétfőn újabb teszteket végeznek, és ha nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak.

A Margit kórházban is baj van

A lap arról is ír, hogy egy hete már a Szent Margit kórházból is több tucat fertőzöttet szállítottak Covid-osztályokra.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Védőfelszerelés nélkül láttak el egy covidos beteget

2020 márciusában A János kórházban több orvos és ápoló védőfelszerelés nélkül látott el napokon keresztül egy beteget, akiről később kiderült, hogy koronavírussal fertőzött.

Karanténba kerültek a dolgozók

Emiatt akkor két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek, őket tesztelték is a vírusra, ezenkívül négy ápoló pedig házi karanténban van.

Nem léphettek ki az épületből

A János kórház 14-es épületét hivatali zár alá vették, fél nappal a beteg pozitív teszteredménye után. Az osztályt akkor ellátó hat fős egészségügyi stáb nem hagyhatta el az épületet.

Kiemelt kép: János kórház

Exit mobile version