Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Tragédia egy zuglói önkormányzati lakásban – zuhanyzás közben rázta meg az áram az édesanyát. Negyven percig küzdöttek az életéért

Egy édesanya vesztette életét tragikus körülmények között egy zuglói önkormányzati lakásban. Az asszonyt zuhanyozás közben rázta meg az áram. Az önkormányzat elismerte felelősségét.

Kétszer is jelezték a problémát

Kétszer is jelezte egy zuglói önkormányzati lakás bérlője a polgármesteri hivatalnál, hogy ráz a bojlerük. Mire azonban a polgármesteri hivatal által kirendelt szerelő felhívta őket időpont egyeztetés miatt, már halálos áldozatot követelt a hiba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikítás a fürdőszobában

András, a férj csak egy sikítást hallott a fürdőszobájukból, és mire odaért, a felesége eszméletlenül feküdt a kádban, teste rángatózott. A férfi azonnal a nappaliba vitte az asszonyt, kihívta a mentőket, és megkezdte Katalin újraélesztését.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Átvették az újraélesztést

A helyszínre siető mentősök átvették tőle az újraélesztést, és még 40 percig folytatták, de nem jártak sikerrel. Katalin 2020. április 22-én életét vesztette – írta a Ripost.

Felcserélt kötés okozta a tragédiát

A rendőrség nyomozást rendelt el, hogy megállapítsák, ki a felelős. Katalin halálát áramütés miatti szívmegállás okozta. A szakértő azt is megállapította, hogy a lakás elektromos hálózata elavult, és feltárta, hogy valahol a falban, rejtetten egy hibás, felcserélt kötés vezetett a tragédiához.

Felfüggesztették az eljárást

Mivel azonban azt nem tudták megállapítani, hogy ki volt az elkövető, a rendőrség felfüggesztette az eljárást. Az önkormányzatnál nem volt nyoma annak, hogy a megelőző években elektromos munkálatok zajlottak volna a lakásban, a korábbi bérlő pedig, aki esetleg azonosítani tudta volna a kontármunka elkövetőjét, időközben meghalt.

Megrendelték a vizsgálatot

Az önkormányzat már a tragédia napján megrendelte a bojler vizsgálatát, a szerelőcég képviselője a haláleset utáni napon hívta fel időpont egyeztetésre a férjet.

Megállapodás a cél

A zuglói önkormányzat elismerte a felelősségét, bár hozzátette: a bérleti szerződés alapján a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását. Jelenleg a kártérítés összegéről próbál megegyezni Katalin családjával.

Így halt meg egy 10 éves kislány Hajmáskéren

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy egy hajmáskéri család tízéves kislánya ugyancsak fürdés közben szenvedett halálos áramütést.

Hibázott a villanyszerelő

Itt is egy felújítási munka közben kötötte össze fordítva a vezetékeket a villanyszerelő még 2021 januárjában. Emiatt és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a fűtésrendszer és a gázvezeték hálózati feszültség alá került.

A fémpolc okozta a tragédiát

A kislányt az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve érte az áramütés. Az ügyészség az 52 éves vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltását indítványozta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version